Gemeente Meerssen | Nieuws van Bibliotheek Meerssen - film en muziek in het park en zomerboekenmarkt

Nieuwsbericht Nieuws van Bibliotheek Meerssen - film en muziek in het park en zomerboekenmarkt

Gepubliceerd op: 12 augustus 2022 10:35

Film in het park

Op zaterdag 13 augustus kunt u weer genieten van een openluchtfilm in het prachtige Proosdijpark van Meerssen. Voor de film speelt vanaf 20.00 uur de band 'Flinthill Music Trail'. Film en muziek gaan alleen door bij goed weer. Neem gerust zelf stoelen, dekens en versnaperingen mee. De entree is gratis voor iedereen. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

Live muziek

Flinthill Music Trail is een zuiver akoestische band en biedt een sprankelende muzikale rondreis door de countryside van de USA met vooral bluegrass, singer-songwriter, americana en een vleugje country. Samenzang is bij veel nummers een belangrijk kenmerk. De band bestaat uit Henk Tillemans - gitaar, Ine Janssen - mandoline en gitaar, Jan Vossen - contrabas, Margriet Dreuw - accordeon en Ton Dreuw - banjo.

Openluchtfilm

Brother where are thou
Om 21.15 uur draait de film 'Oh Brother where Art Thou', een Amerikaanse filmkomedie uit 2000 van de broers Joel en Ethan Coen. Een magnifiek gespeelde en gefotografeerde bewerking van Homerus' heldendicht Odyssee met Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses. Eind jaren dertig ontsnapt hij met sukkel Delmar en heethoofd Pete uit een chain gang. Volgens een blinde profeet zullen ze een fortuin vinden, 'maar niet het fortuin dat ze zoeken'. Geketend trekken ze het avontuur tegemoet, en ontmoeten een cycloop, sirenen en een duivelse wetsdienaar. De wonderschone soundtrack werd uitgeroepen tot countryplaat van het jaar.

Op zaterdag 20 augustus staat alweer de laatste openluchtfilm gepland voor deze zomer: 'Hidden Figures'. De openluchtfilms worden aangeboden door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen. Houd  de Facebookpagina Bibliotheek Meerssen in de gaten voor actuele info en updates.

Zomerboekenmarkt | Eén gratis boek cadeau voor jong en oud!

Heb jij al leesvoer voor de vakantie?

In de bibliotheek kun je terecht op de zomerboekenmarkt. Afgeschreven boeken en tijdschrijften zijn te koop tegen kleine prijsjes.

En iedereen mag één boek gratis uitzoeken!

Neem je kleingeld of pinpas mee en kom (samen) lekker neuzen tussen de boeken.

Lid of geen lid, voel je welkom! Op=op.

Zomerboekenmarkt