Gemeente Meerssen | Meerssense monumenten openen hun deuren op Open Monumentendagen

Nieuwsbericht Meerssense monumenten openen hun deuren op Open Monumentendagen

Gepubliceerd op: 06 september 2023 10:20

Open monumentendag 2023
Op 9 en 10 september zijn de Open Monumentendagen. Landelijk openen zo'n 5.000 monumenten hun deuren voor de circa 1,3 miljoen bezoekers die geïnteresseerd zijn in erfgoed. In de gemeente Meerssen is het op zowel de zaterdag als zondag mogelijk om de gerestaureerde moestuin (Kwallef) van Ulestraten te bezoeken. Op zondag 10 september wordt er - in de tegenover de Kwallef gelegen - Tiendschuur van kasteel Vliek, een grote kunstexpositie gehouden. Mariëtte Paris-Vankan zal aanwezig zijn om een toelichting te geven bij de tentoongestelde stukken. Tevens zal er een film van Maurice Nijsten met een interview met Charles Eyck te zien zijn en een korte impressie van het kasteel van Fred Erkenbosch.

De Sint Martinuskerk in Geulle is op zondag na de kerkdienst te bezichtigen. Om 12.00 en 14.00 uur kunt u hier genieten van een orgelconcert door Nicolle Commissaris. De kerk maakt ook onderdeel uit van een fietsroute langs een aantal monumentale panden in Naar Buitengoed.

Wilt u de Synagoge van Meerssen bezoeken? Hier is momenteel een expositie 'Nooit bevrijd!' in Synagoge Meerssen - Sinti-vervolging in Limburg. De expositie en de synagoge is tot en met 17 september elke zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken.

Op 10 september is tevens de grafkelder van Petrus Regout van 10.30 uur tot 16.30 uur te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl