Gemeente Meerssen | MeerMin-abonnement nu vast aanbod bibliotheek

Nieuwsbericht MeerMin-abonnement nu vast aanbod bibliotheek

Gepubliceerd op: 25 januari 2024 15:15


Meer Min
Gratis boeken en tijdschriften lezen voor mensen met een laag inkomen. Dat kan met het MeerMin-abonnement ook in 2024. Per 1 januari dit jaar is de pilot die in juni 2023 startte omgezet in een daadwerkelijk vast aanbod van de bibliotheek. Mensen die een abonnement willen aanvragen, kunnen zich bij de bibliotheek melden. Omdat het een regeling voor minima betreft, is er wel eerst een inkomenscheck nodig via Trajekt om te controleren of je er aanspraak op maakt.

De bibliotheek maakt je rijker

Harriët Plantinga, manager-directeur Bibliotheek Meerssen:
'De bibliotheek maakt je rijker. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen lid kan worden van de bibliotheek. Ook als je wat minder te besteden hebt. Met het MeerMin-abonnement kun je gebruikmaken van computers in de bibliotheek en je kunt printen en iets kopiëren. Je krijgt ook toegang tot online cursussen. En natuurlijk vind je in de bibliotheek een gevarieerde collectie boeken en tijdschriften: van kookboek tot reisgids, van romantisch verhaal tot spannende thriller. Ook in eenvoudige taal en in grotere letters. Lid worden van de bibliotheek heeft voor iedereen voordelen.'

Björn Molling, wethouder inkomen en bestaanszekerheid:
"De proef heeft zo positief uitgepakt dat we daarom ook in 2024 dit aanbod weer doen samen met de bibliotheek. We hopen daarom dit jaar nog veel meer inwoners met een smalle beurs te bereiken, want iedereen moet kunnen lezen. Dit verrijkt niet alleen je kennis maar biedt nog veel meer. " 

Kijk hier voor het bericht dat we het vorig jaar over dit gratis abonnement publiceerden.