Gemeente Meerssen | Limburgse Veteranendag zaterdag 17 juni Roermond

Nieuwsbericht Limburgse Veteranendag zaterdag 17 juni Roermond

Gepubliceerd op: 14 juni 2023 11:15

Veteranendag 2023
Op zaterdag 17 juni vindt in het Nationaal Herdenkingspark aan de Maastrichterweg te Roermond voor de 18e keer de Limburgse Veteranendag plaats.
Dit geweldige evenement wordt georganiseerd ter ere van de Limburgse Veteraan en geeft aan de inwoners van Limburg de gelegenheid hun waardering te tonen aan de Limburgse Veteraan voor zijn/ haar inzet voor vrede en veiligheid. De recente ontwikkelingen in Oekraïne hebben wel aangetoond hoe belangrijk deze inzet voor ons allemaal is.

Het evenement bestaat uit twee delen

Tussen 11:00u en 12:00u vindt er een plechtige herdenking voor de gevallen veteranen plaats.
Aansluitend zal er tussen 12:00u en 17:00u op het evenemententerrein een uitgebreid en attractief programma voor jong en oud worden gehouden.

Verschillende demonstraties 

Er zullen diverse demonstraties worden gegeven o.a. met Politiehonden, het uitbeelden van momenten uit de Tweede Wereldoorlog door de re-enactmentgroep The Replacements en de Maastrichter Brigade die ook een optreden met hun exercitiepeloton zullen verzorgen. Hiernaast zal er een static show met een keur aan historische militaire voertuigen en een deel uit de historische collectie grondgebonden luchtverdediging uit de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel aanwezig zijn. De wervingstruck van de Koninklijke Marechaussee met diverse voertuigen. Tevens zullen er diverse informatie-stands zijn van o.a. de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, het Veteraneninstituut, de Bond van Wapenbroeders en de Dutch Marines Rowing Challenge. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen met een springkussen, schminken, kleding, militaire maaltijd, etc.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de zangeres Lilly Weitjes, DJ Rob (Completevents.nl) en The Pipers Society of Castle d'Aldenghoor.
Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht. Op het terrein kun je terecht voor een Indische maaltijd, frietjes met allerlei lekkers, heerlijke broodjes bij een militaire mobiele veldkeuken en vlaai gebakken door bewoners van Zorgboerderij Weustenrade.


Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk en de Stichting Limburgse Veteranendag hoopt je dan ook op 17 juni 2023 te mogen begroeten.
Voor extra informatie over het programma en inschrijven verwijzen wij je graag naar onze website: www.limburgseveteranendag.nl en facebookpagina https://facebook.com/LimburgseVeteranendag
Het inschrijfformulier voor Veteranen die in Limburg wonen komt binnenkort online.
Bent u Veteraan maar niet woonachtig in Limburg? Schrijf u dan in als Gast.