Gemeente Meerssen | Gemeentepagina week 12 - 24 maart 2021

Nieuwsbericht Gemeentepagina week 12 - 24 maart 2021

Gepubliceerd op: 23 maart 2021 12:25

Gemeentepagina: week 12
Datum: woensdag 24 maart 2021

De informatie op deze pagina wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de gemeentelijke informatiepagina in Weekblad de Geulbode. Weekblad de Geulbode digitaal: www.drukkerijmaenen.nl

***

Adopteer een boom in Herdenkingsbos Meerssen

Een aandenken dat groeit, bloeit en helpt om onze wereld groener en klimaatbestendiger te maken. Hoe mooi zou dat zijn! De gemeente Meerssen maakt dat nu mogelijk door de aanleg van een Herdenkingsbos. Voor slechts 40 euro adopteert en plant u een boom op een prachtige locatie nabij de Veeweg in Meerssen. Een boom om te gedenken, te koesteren, als aandenken, om iets te vieren of gewoon om de Gemeente Meerssen nog groener en klimaatbestendiger te maken.

Wethouder Gerard IJff: "Het Gedenkbos is een prachtige plek. Een plek om tot rust te komen, mensen te ontmoeten of gewoon lekker te wandelen. Elke boom heeft een bijzondere unieke intentie. Een boom om te vieren, een boom als dank voor een bijzondere gebeurtenis of een boom om te gedenken. Bovendien maken we zo samen onze mooie gemeente nog groener en klimaatbestendiger!"

Herdenkingsbos (foto van Shutterstock. Herdenkingsbos Vijfhuizen)
Voorbeeld van een herdenkingsbos in Vijfhuizen

Exclusief voor mensen die een binding hebben met Meerssen
Het levensbomenbos is een initiatief van gemeente Meerssen en wordt mede mogelijk gemaakt door het 1Miljoenbomenbosplan van Provincie Limburg. Inwoners en bedrijven uit de gemeente Meerssen kunnen een of meerdere bomen adopteren. Ook iedereen die een bijzonder binding heeft met onze gemeente kan een (of meerdere) bomen adopteren.

Een bijzondere gebeurtenis verdient een bijzonder aandenken
U kunt bijvoorbeeld een boom adopteren om een geboorte, huwelijk of andere bijzondere gebeurtenis te vieren. Of ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon die u is ontvallen. Maar ook als je een steentje wilt bijdragen aan een groener en klimaatbestendiger Meerssen is het Herdenkingsbos geschikt.

Hoe werkt het?
Na aanmelding en betaling ontvangt u een certificaat en een uitnodiging om de boom zelf te komen planten in het najaar tijdens een feestelijke plantdag. De boomplantdag vindt plaats tijdens de landelijke boomfeestdag op 10 november. Hierbij onthullen we een plaquette met daarop alle deelnemers. De boomplantdag wordt georganiseerd als het volgens de (dan geldende) coronamaatregelen mogelijk is.

Mooie plaats voor een bijzondere herinnering
Het herdenkingsbos ligt op een perceel van Stichting het Limburgs Landschap. Dit perceel gaan we samen omvormen tot een schitterend Herdenkingsbos. De aankomende jaren leggen we een klimaatbestendig bos aan waar het aangenaam recreëren is met een plukweide, een voedselbos met wandelpaden, banken, ligweide en volop ruimte om te wandelen en te onthaasten. Kortom, een zeer aangename, groene omgeving waar u kunt verblijven, tot rust komen, ontmoeten en herinneringen op kunt halen.

De nieuwe aanplant is afkomstig van bomen die al eeuwenlang in Zuid Limburg en de gemeente Meerssen groeien. Maar ook nieuwe klimaatbestendige boomsoorten die nieuwe waarde aan onze unieke omgeving zullen leveren. Naarmate er meer bomen geplant worden, zal dit unieke stukje Meerssen een steeds grotere bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving, biodiversiteit en groenere gemeente. Maar ook een plek waar de geschiedenis, gebeurtenissen en inwoners van Meerssen herdacht worden.

Hoe adopteert u een Herdenkingsboom?
Wilt u een herdenkingsboom adopteren? Meld u dan vóór 1 juni 2021 aan via e-mail: info@meerssen.nl. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. 

Na aanmelding en betaling ontvangt u een certificaat. Elke boom is uniek en voorzien met een eigen label met persoonlijke gegevens van schenker en de persoon of gebeurtenis die herdacht wordt. Zo kunt uw boom altijd terugvinden. U kunt kiezen uit de volgende boomsoorten: Zoete Kers, Ratelpopulier, Haagbeuk, Esdoorn, Winterlinde en Boomhazelaar.

Cadeautip
Een gedenkboom is ook een bijzonder cadeau om te geven. Aan kersverse ouders, aan een jubilaris, uit naam van een vereniging of bedrijf of om een bijzonder moment in uw leven te markeren.
Ook voor bedrijven is dit een unieke kans om uw CO2-footprint te verlagen. U ontvangt het certificaat dat u dan cadeau kunt doen, zodat deze persoon later ook zelf de boom kan planten. Zo geeft u ook nog eens de bijzonder beleving van de Boomplantdag cadeau.

Meer informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl. Op onze gemeentelijke website vindt u een speciale pagina over het Herdenkingsbos: www.meerssen.nl/herdenkingsbos. Wij houden u verder op de hoogte via de gemeentelijke media. Via www.meerssen.nl kunt u tevens zich abonneren op onze wekelijkse digitale nieuwsbrief. Dan krijgt u gemeentelijke nieuws automatisch in uw mailbox.

Een boom adopteren om te gedenken, te koesteren, als dank, om iets te vieren of gewoon om Meerssen nog groener en klimaatbestendiger te maken? Meld u dan snel aan, want op = op!

---

Agenda digitale Raadsadviesvergadering

Op woensdag 31 maart 2021 vindt er een digitale gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl. De raadsadviesvergadering van 1 april 2021 vervalt.

Raadsadviesvergaderingen
De raadsadviesvergadering vindt onder andere plaats ter voorbereiding op de raadsvergadering van donderdag 15 april 2021. Tijdens de raadsadviesvergadering wisselen raadsleden (algemeen bestuur), collegeleden (dagelijks bestuur) en burgerleden (burgerparticipatie) met elkaar van gedachten over geagendeerde onderwerpen. Waar nodig verstrekken de portefeuillehouders (de burgemeester en wethouders) aanvullende informatie over de agendapunten. Tevens worden er korte presentaties gehouden over actuele bestuurlijke thema's.

Agenda

 • Opening en vaststelling agenda
 • Vaststelling samenvatting raadsadviesvergadering 03-03-2021
 • Spreekrecht (op aanmelding)
 • Raadsvoorstel beleidsnotitie kunst in de openbare ruimte
 • Raadsvoorstel Verordening stimuleringsregeling Winkelgebieden Meerssen 2021
 • Overzicht toezeggingen en moties
 • Rondvraag

Spreekrecht
Burgers kunnen bij aanvang van de raadsadviesvergadering gebruik maken van het spreekrecht. Voor het spreekrecht gelden bepaalde spelregels. Als u van het spreekrecht gebruik wil maken, dient u dit uiterlijk 24 uur vóór de raadsadviesvergadering kenbaar te maken bij de griffie. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. Vermeld bij aanmelding uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren. In uitzonderlijke gevallen (die van groot bestuurlijk belang en urgent zijn) kunt u zich tot uiterlijk één uur voor aanvang van de raadsadviesvergadering bij de griffie melden. Vanwege de huidige situatie rondom Corona zal het spreekrecht in aangepaste vorm plaatsvinden.

Informatie & aanmelding spreekrecht
Raadsgriffier mr. Yarka Dreessen, telefoon 043-3661674.
E-mail: yarka.dreessen@meerssen.nl

---

Pasen
Bestuurscentrum / KCC gesloten
op Goede vrijdag en Paasmaandag

In verband met Goede Vrijdag en Paasmaandag is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen gesloten op vrijdag 2 april en maandag 5 april 2021. Ook bureau Burgerlijke Stand is dan gesloten.

Informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum, telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl

---

Tweede Kamerverkiezingen
Tweede Kamerverkiezingen:
Uitslag Gemeente Meerssen

Op woensdag 17 maart 2021 waren de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslag met betrekking tot de Gemeente Meerssen vindt u op www.meerssen.nl/verkiezingen.

Geen internet?
U kunt de uitslagen op afspraak inzien bij ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. Bel voor het maken van een afspraak, telefoon 14 043.

---

Jeugdlintje
Wie verdient een Jeugdlintje?

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? U kunt hem/haar nog tot 15 april 2021 nomineren.

Meer weten?
Meer informatie vindt u op www.meerssen.nl. Of neem contact op met het bestuurssecretariaat van de gemeente Meerssen, telefoon 14 043. E-mail: bestuurssecretariaat@meerssen.nl

---

coronavirus COVID19
Informatie mbt Coronavirus

Actuele informatie over de coronamaatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Of kijk op www.meerssen.nl/coronavirus. Heeft u vragen mbt corona aan de gemeente Meerssen? Stuur dan een e-mail aan corona@meerssen.nl of bel tel. 14 043.

Economisch herstelplan
De Zuid-Limburgse gemeenten gaan samen werken aan een economisch herstelplan. Doel is ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis zoveel mogelijk vraaggericht ondersteunen in hun behoeften, waardoor bedrijven uiteindelijk sterker uit de crisis komen. Die behoeften worden via een enquête bij de ondernemers opgehaald.
Bent u starter, ZZP'er of MKB'er en heeft u te maken met een (aanzienlijke) terugval van inkomsten? Stapelen de schulden zich op of wilt u zich breder oriënteren op de arbeidsmarkt? Dan komen we graag met u in contact. Een belangrijk onderdeel van het herstelplan zijn de ondernemerssessies die we de komende drie maanden elke dinsdag van 10.00-11.00 uur (vooralsnog) online organiseren. U kunt hier terecht met al uw vragen over TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten), heroriëntatie en schuldhulpverlening etc. Bij de sessies zijn specialisten van verschillende gemeenten aanwezig alsook ervaringsdeskundigen. De eerste bijeenkomst is op 30 maart. Meer informatie over de enquête en de ondernemerssessies: kijk op www.eszl.nl.

Nieuw telefoonnummer Luisterlijn
De Luisterlijn heeft een nieuw telefoonnummer: 088-0767000. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor. Vrijwilligers luisteren met oprechte aandacht, zonder oordeel en geven een steuntje in de rug.

Burgemeester in gesprek met leerlingen en docenten Stella Maris
Door corona zitten de leerlingen van het Stella Maris College hoofdzakelijk thuis. Ze volgen hun lessen via de computer en missen hun klasgenoten. Ook voor de docenten zien hun dagen voor de klas er heel anders uit. Burgemeester Clermonts-Aretz ging afgelopen weken met ze in gesprek. Hoe ervaren zij het afgelopen coronajaar? Lees het op www.meerssen.nl (Nieuws)

Voetveer Geulle a/d Maas – Uikhoven nog niet in de vaart
De grens is nog steeds gesloten voor recreatie. Voorlopig blijven de veerpontjes over de Maas dus nog uit de vaart. Alle voorbereidingen worden getroffen om de fiets/voetveerponten (o.a. het veerpontje Geulle a/d Maas - Uikhoven) te laten varen vanaf zaterdag 1 mei 2021.

MEER INFORMATIE

Publieksinformatienummer Rijksoverheid: tel. 0800-1351.
Callcenter GGD: tel. 088-8805005 of www.ggdzuidlimburg.nl.

Coronatest: Bij (milde) klachten: laat u testen.
Bel 0800-1202 of maak een afspraak via www.coronatest.nl.

Coronavaccinaties: www.coronavaccinatie.nl
Avondklok: www.rijksoverheid.nl/avondklok

Vragen over maatregelen in de gemeente Meerssen:
www.meerssen.nl/coronavirus of stuur een mailtje aan: corona@meerssen.nl.
Of bel het gemeentelijke KCC, tel. 14 043.
Bel het Sociaal Teambij vragen over corona en uw lopende indicatie Jeugd of Wmo.
Tevens voor vragen waar u binnen de gemeente terecht kunt met vragen over eenzaamheid. Tel. 14 043. 

---

Mantelzorgcompliment 2020
Een blijk van waardering voor uw mantelzorger:
Vraag vóór 1 april het Mantelzorgcompliment aan

Ook dit jaar maakt de gemeente Meerssen een bedankje voor uw mantelzorger mogelijk in de vorm van het mantelzorgcompliment. Voor de geweldige inzet van uw mantelzorger stellen wij dit jaar eenmalig 150 euro beschikbaar. Dit bedrag wordt door de gemeente naar uw mantelzorger overgemaakt.

U kunt het mantelzorgcompliment nog aanvragen tot 1 april 2021.

Informatie
Heeft u vragen over het aanvragen van het mantelzorgcompliment? Neem dan contact op met het Sociaal Team van de gemeente Meerssen, telefoon 14 043 (kies optie 2). E-mail: sociaalteam@meerssen.nl. Of kijk op www.meerssen.nl voor meer informatie.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Officiële Bekendmakingen


Omgevingsvergunningen

Aangevraagde omgevingsvergunningen:

 • het plaatsen van een reclamezuil, Pasweg 9, 6241 CT Bunde (ontvangen 12 maart 2021);
 • het vernieuwen van het garagedak en het realiseren van een carport, Kasteelstraat 50, 6235 BR Ulestraten (ontvangen 12 maart 2021);
 • het uitbreiden van de woning, Volderstraat ongenummerd te Meerssen (ontvangen 13 maart 2021);
 • het uitbreiden van de woning (voormalige recreatiewoning), Lange Weertjesstraat 1, 6243 NJ Geulle (ontvangen 14 maart 2021);
 • het plaatsen van een hekwerk, Lindenlaan 7, 6241 BA Bunde (ontvangen 13 maart 2021);
 • het realiseren van een trapgat en in gebruik nemen van 7 kamers, Burgemeester Binckhorststraat 4, 6231GV Meerssen (ontvangen 15 maart 2021).

Waar ter inzage: op afspraak bij het klantenbureau Ruimte (via het KCC, tel. 14 043).
Opmerking: tegen een aanvraag om omgevingsvergunning is geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

Sloopmelding:
Melding op grond van artikel 1.26 van het Bouwbesluit voor:

 • het verwijderen van asbest, Burgemeester Kisselsstraat 19, 6231 HA Meerssen (ontvangen 9 maart 2021).

Het betreft een melding ten behoeve van een sloopvoornemen waarvoor op grond van het Bouwbesluit 2012 een meldingsplicht geldt. Deze melding wordt gepubliceerd om belanghebbenden op de hoogte te brengen. Tegen deze melding kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.
Inzage: tot uiterlijk 6 weken na de dag van ontvangst van de melding.
Waar ter inzage: op afspraak bij het klantenbureau Ruimte (via het KCC, tel. 14 043).

Verleende omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunning (reguliere voorbereidingsprocedure) is verleend voor:

 • het realiseren van een woning, op het adres Eijckerveld 13 (Gen Eijcke, kavel E1) te Ulestraten, (verzonden 17 maart 2021);
 • het uitbreiden van de woning, Blockhuijsstraat 29, 6235 AW Ulestraten (verzonden 18 maart 2021);
 • het uitbreiden van de woning op de eerste verdieping, Catharina Daemenstraat 16, 6241 EJ Bunde (verzonden 19 maart 2021);
 • het uitbreiden van de woning door middel van ophogen dak en realiseren dakkapel, Pastoorslaan 26, 6241 BK Bunde (verzonden 18 maart 2021).

Inzage- en bezwarentermijn: tot uiterlijk 6 weken na de dag van verzending van het besluit.
Wie kan bezwaar maken: belanghebbenden, schriftelijk, gemotiveerd, bij het college van B&W (zie verder de informatie over Bezwaar & Beroep aan het einde van deze pagina).
Waar ter inzage: op afspraak bij het klantenbureau Ruimte (via KCC, tel. 14 043).

Informatie: Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

---

Vooraankondiging en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Vliegenstraat 50 te Bunde

Betreft: Burgemeester en wethouders van Meerssen maken bekend dat het volgende ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt:

 • Bestemmingsplan 'Appartementen Vliegenstraat 50' (NL.IMRO.0938.BP04007-ON01)

Dit nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat op de locatie 12 levensloopbestendige appartementen kunnen worden gebouwd.
Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan 'Vliegenstraat 50 te Bunde' de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt daarom geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd. Burgemeester en wethouders zijn een anterieure overeenkomst, als bedoeld in artikel 6.24, lid 1 Wet ruimtelijke ordening aangegaan, waarvan de zakelijke beschrijving ter inzage wordt gelegd. Met deze overeenkomst zijn de kosten anderszins verzekerd. De anterieure overeenkomst is aangegaan met de eigenaar van het perceel.
Wij maken dit bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inzagetermijn: van 25-03-2021 t/m 05-05-2021.
Waar ter inzage: u kunt de documenten bekijken t/m 5 mei 2021. Dat kan op twee manieren:

 1. U maakt een afspraak om de documenten te bekijken in het bestuurscentrum (Markt 50, 6231 LS Meerssen). U kunt een afspraak maken via het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043.
 2. U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0938.BP04007-ON01).

Indienen van zienswijzen: u kunt t/m 5 mei 2021 ook uw gemotiveerde zienswijze geven. Dat kan op twee manieren:

 1. U stuurt een brief naar de gemeenteraad: Postbus 90, 6230 AB Meerssen, met uw zienswijze.
 2. U geeft uw zienswijze in een gesprek binnen de zienswijzentermijn. U belt het Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043, voor een afspraak met de heer D. Gidding. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. De voorkeur gaat uit naar het indienen van schriftelijke zienswijzen.

Omdat het plan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt, is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Informatie: Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informatie over Bezwaar & Beroep

Zienswijzen
U kunt binnen de genoemde termijn een zienswijze indienen.
Hoe dien ik mijn zienswijze in

Bezwaar
U kunt binnen de genoemde termijn schriftelijk bezwaar indienen.
Meer informatie: bezwaarschrift indienen

Voorlopige voorziening
Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend en onverwijlde spoed dit vereist, kunt u op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht vragen om een voorlopige voorziening.
Meer informatie: voorlopige voorziening aanvragen

Beroep Rechtbank
Binnen de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld.
Meer informatie: beroep indienen

Beroep Raad van State
Binnen de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld.
Meer informatie: beroep indienen

Meerssen, 24 maart 2021
Burgemeester en Wethouders van Meerssen