Gemeente Meerssen | Energiebespaaractie

Nieuwsbericht Energiebespaaractie

Gepubliceerd op: 27 maart 2024 09:00

energiecoach
De prijzen van energie zijn flink gestegen. Dit zie je waarschijnlijk ook op je energierekening. Wij willen je als gemeente Meerssen graag helpen om nu en in de toekomst energie te besparen. Daarom bieden we iedereen die in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag een extra helpende hand.

Let op!

In 2023 hebben al meer dan 200 gezinnen zeer tevreden van deze actie gebruik gemaakt. Heb je dat ook gedaan? Dan mag je helaas - vanwege eenmalige deelname – niet nogmaals gebruikmaken van de energiebespaaractie.

Over de actie

De gemeente biedt je een gratis energiecoach van de WoonWijzerWinkel Limburg aan die ongeveer een uur bij je langskomt. Deze afspraak plan je samen in op een moment dat jou uitkomt. De coach geeft tips en brengt direct twee gratis energiebesparende hulpmiddelen aan. Je kunt dus direct energiekosten gaan besparen.

Bij het bezoek aan huis kan zelfs worden besloten om een oud witgoedapparaat, zoals een ijskast of wasmachine, dat veel energie slurpt, gratis te vervangen voor een gloednieuw en veel zuiniger exemplaar. Ook krijg je een waardebon van 250 euro voor middelen die uw energierekening het beste kunnen verlagen. De energiecoach helpt je om de juiste keuze te maken.

Hoe maak ik gebruik van deze energiebespaaractie?

Heb je een brief ontvangen van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland met een waardeboncode? Dan lees je hieronder welke stappen je moet zetten om mee te doen aan de actie:

  1. Bel of kijk online om het bezoek van de energiecoach bij jou thuis in te plannen: geef je voorkeursdag en -tijd online door op www.planjeenergiebespaarhulp.nl óf bel 085 - 0 642 246. Een bezoek is mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00-21:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 13:00 uur.

  2. Op de afgesproken dag en tijdstip komt de energiecoach bij je thuis om samen naar de mogelijkheden voor energiebesparing te kijken.

  3. Samen met de energiecoach bepaal je welke energiebesparende maatregelen de meeste winst opleveren voor jouw huishouden. De energiecoach bestelt deze materialen gratis voor je.

  4. De materialen worden per post naar jou verzonden.

  5. Heb je hulp nodig bij het aanbrengen van de materialen? Dan plant de energiecoach voor jou een afspraak in om alles te installeren. Ook deze installatiehulp is gratis.

Meer lezen? Kijk dan hier.