Gemeente Meerssen | Denk mee over toekomstbestendige inrichting begraafplaatsen

Nieuwsbericht Denk mee over toekomstbestendige inrichting begraafplaatsen

Gepubliceerd op: 22 augustus 2023 16:00

Enquete begraafplaatsen
De begraafplaatsen in de gemeente Meerssen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en het beeld dat we onze inwoners willen bieden. Wij nemen daarom de inrichting, het beheer en het gebruik van de begraafplaatsen onder de loep.

Om de begraafplaatsen toekomstbestendig en beheervriendelijk in te richten maakten we een zogenaamde inrichtingsvisie voor de begraafplaatsen Meerssen en Bunde. Op donderdag 25 mei ging de gemeenteraad akkoord met deze visie. De raad stelde ook budget beschikbaar voor het toekomstbestendig inrichten van de begraafplaatsen Meerssen en Bunde.

Wij horen graag jouw wensen & ideeën!

De inrichtingsvisie presenteerden we tijdens twee inloopavonden op 13 juli (Meerssen) en 17 juli (Bunde). Aan de hand van posters met schetsontwerpen, ideeën en referentiebeelden toonden we hoe we de begraafplaatsen kunnen inrichten. De aanwezigen gaven ons allerlei ideeën en wensen mee voor de verdere uitwerking van de plannen. Hartelijk dank hiervoor!

De schetsontwerpen van beide begraafplaatsen kun je bekijken op de projectpagina op deze website

Was je niet in de gelegenheid om naar deze bijeenkomsten te komen? Wij horen graag nog jouw wensen en ideeën. Vul onze digitale enquete in via onderstaande link. 

Voor mensen zonder internet is er een papieren exemplaar van de enquête verkrijgbaar bij de balie van ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. Op de grote leestafel in ons KCC kun je ook de posters bekijken, die we tijdens de inloopavonden presenteerden. 

Je kunt de enquête invullen t/m vrijdag 8 september 2023.