Gemeente Meerssen | Code geel: vanmiddag en vanavond kans op onweersbuien met windstoten en hagel

Nieuwsbericht Code geel: vanmiddag en vanavond kans op onweersbuien met windstoten en hagel

Gepubliceerd op: 01 mei 2024 15:30

code geel 1 mei 2024
Het KNMI heeft voor vandaag, woensdag 1 mei, code geel afgegeven voor Limburg (Zuid-Oost Nederland).
In het zuidoosten kans op onweersbuien, morgen op meer plaatsen onweer
Later vanmiddag en vanavond kunnen er in het zuidoosten van het land enkele onweersbuien voorkomen, mogelijk met windstoten en hagel. Hierdoor is er kans op overlast bij buitenactiviteiten. Ook het verkeer kan overlast ervaren.

In de loop van de avond verdwijnen de buien.

Morgenmiddag en -avond zijn er op meer plaatsen onweersbuien mogelijk in het zuiden en midden van het land. Deze buien kunnen gepaard gaan met windstoten, hagel en veel neerslag. Ook dan is er kans op overlast bij buitenactiviteiten en in het verkeer. Daarnaast kan plaatselijk wateroverlast optreden.

Later in de avond nemen de buien in aantal en activiteit af.

We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren het weer goed in de gaten te houden. Neem waar nodig voorzorgsmaatregelen!

Informatie, tips & adviezen

Kijk op www.wachtnietopwater.nl hoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Waterstanden en neerslagverwachting

Via Waterbeeld Limburg ziet u in één opslag het overzicht van de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Op basis van vier kleuren zie je in welke fase we zitten en wat dit voor u betekent. Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeld. U kunt ook de App Waterstanden Limburg downloaden via de App Store of Google Play Store.