Gemeente Meerssen | Afvalkalender nu online: andere inzameldagen in 2024

Nieuwsbericht Afvalkalender nu online: andere inzameldagen in 2024

Gepubliceerd op: 07 december 2023 13:55

Het zal even wennen zijn, maar de inzameldagen van het afval in gemeente Meerssen gaan veranderen. We halen het afval dan op andere dagen op. Kijk op jouw Afvalkalender 2024 wanneer het afval in jouw wijk wordt opgehaald.

Omgewisseld

Wellicht heb je bij het printen van je Afvalkalender al ontdekt dat de indeling van de inzamelweken anders is dan we eerder communiceerden via onze website en Geulbode. In het productieproces zijn door miscommunicatie de even en oneven weken omgewisseld. We houden nu de indeling aan zoals die op de kalender staat. Voor de gemeente Meerssen pakt dit ook nog gunstiger uit. De overgangsperiode 2023-2024 vervalt hierdoor. Eigenlijk zou je je afval een week extra in huis hebben na de feestdagen, maar dat is nu niet zo.

Dus heb je je afvalkalender al gedownload of geprint? Of op papier in de brievenbus ontvangen? Je hoeft dus géén nieuwe te printen, want we houden nu deze indeling aan.

Wat gaat er precies veranderen?

In onderstaand schema vind je de veranderingen vanaf 2024. Op je persoonlijke Afvalkalender en in de Milieu App vind je de exacte data voor jouw adres.

Inzamelschema afval

Afvalkalender 2024

Heb je nog geen Afvalkalender? Deze kun je je downloaden op www.besteuitafval.nl. De afvalkalender wordt sinds een aantal jaren niet meer huis-aan-huis verspreid. Inwoners die eerder aangaven toch een papieren kalender te willen ontvangen, krijgen deze in december in de brievenbus. Je vindt de Afvalkalender als volgt:

  • Ga naar www.besteuitafval.nl
  • Kies voor de button 'Afvalkalender'
  • Vul je postcode en huisnummer in bij de afvalkalender en klik op 'bekijk kalender'
  • Vervolgens komen er twee linkjes in beeld met 2023 en 2024 (naast áfdrukken). Als je op 2024 klikt, krijg je jouw afvalkalender voor komend jaar in beeld.

Milieu App

De afvaldagen staan ook in de Milieu App. Heb je nog geen Milieu App? Je kunt deze downloaden via de Google Play Store en App Store. Handig! Als je in de Milieu App de 'meldingen' aanzet, dan krijg je altijd een seintje van tevoren wanneer welk afval naar buiten kan. Ook ontvangt je pushberichten als er belangrijke mededelingen zijn over de afvalinzameling (bijv. bij wijzigingen).

Waarom andere inzameldagen voor het afval?

Stadsbeheer Maastricht verzorgt de inzameling van bijna alle afvalsoorten in de gemeente Meerssen. Zij doen dat ook in Valkenburg a/d Geul en Maastricht. De veranderingen in de ophaaldagen komen doordat Stadsbeheer de routes van de afvalinzameling aanpast. Nu zijn de routes niet altijd even logisch. Door opnieuw naar de inzamelroutes van de drie gemeenten te kijken en ritten anders te verdelen, kunnen ze tijd besparen. In minder uren kunnen ze dan evenveel afval ophalen. Zo besparen we kosten en kunnen we de stijging van de afvalstoffenheffing iets dempen.