Gemeente Meerssen | 31e editie Limburgs Mooiste fietsevenement in weekend van 24 en 25 mei 2024

Nieuwsbericht 31e editie Limburgs Mooiste fietsevenement in weekend van 24 en 25 mei 2024

Gepubliceerd op: 01 mei 2024 13:00

Persbericht Vebego Limburgs Mooiste:

Op zaterdag 25 mei 2024 kunnen de deelnemers aan Vebego Limburgs Mooiste weer. genieten van 13 verschillende routes door Zuid-Limburg. Wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland komen naar Heerlen (en omgeving) om een van de racefiets-, mountainbike- en gravelroutes te fietsen en de schoonheid van het Limburgse landschap te ontdekken.

De toertochten zelf vinden alleen op zaterdag 25 mei plaats, maar op vrijdag 24 mei komen veel deelnemers hun startbewijs al ophalen. Op het festivalterrein is er voor iedere deelnemer en publiek de hele dag (vrijdag en zaterdag) door entertainment en muziek. Direct aan het festivalterrein gelegen ook de Vebego Limburgs Mooiste camping, waar deelnemers kunnen overnachten van vrijdag t/m zondag.

De verschillende routes zijn te herkennen aan pijlen en borden onderweg en alle routes hebben een maximaal aantal deelnemers om extreme verkeersdrukte zoveel mogelijk te beperken. Hulpmotoren en verkeersregelaars zullen de veiligheid en doorstroming van het verkeer in goede banen leiden.

Bekijk alle routes en het volledige programma van Vebego Limburgs Mooiste via de website www.limburgsmooiste.nl

Info voor aanwonenden & belanghebbenden

Voor aanwonenden van de route(s) en bewoners van onze mooie regio is het van belang om lang genoeg vooraf te weten waar en rond welke tijden deelnemers eventueel langs zullen komen. Op onze website kunnen aanwonenden o.a. informatie vinden over alle routes, maar kan iedereen ook een overzicht met doorkomsttijden per dorp en straat downloaden.

https://www.limburgsmooiste.nl/zuid/routes-doorkomsttijden/

De eerste deelnemers zullen om ca. 7.00 uur in de ochtend starten in Heerlen. De starttijden per route zijn gespreid, waardoor niet alle deelnemers tegelijk de weg op gaan. Er kan tot 20.00 uur 's avonds gefinisht worden. Een volledig overzicht van de starttijden per route is te vinden op onze website.

Ook op onze website o.a. een artikel over hoe we verkeersdrukte beperken en veiligheid van deelnemers en andere weggebruikers vooropzetten.

Als organisatie zijnde begrijpen we dat er meer verkeersdrukte kan ontstaan en ook speciale aandacht voor afvalverwerking nodig is en sanitaire stops gereguleerd moeten worden. Op, vóór en vooral na alle serviceposten worden er afvalbakken (gescheiden) en dixies geplaatst waar deelnemers direct hun afval in kwijt kunnen en een sanitaire stop kunnen maken. Dat geldt ook voor andere drukke punten waar deelnemers geregeld pauzeren.

Bananen (en ander fruit) worden bijvoorbeeld gehalveerd overhandigd waardoor deelnemers direct eten i.p.v. de schil onderweg weggooien. Dat geldt ook voor wafels en kruidkoek zonder plasticfolie en alle andere foerage.

Zijn er vragen van aanwonenden of andere belanghebbenden? Dan kan er altijd contact opgenomen worden met de organisatie via info@limburgsmooiste.nl.

Fantastische toertochtdag

"We zijn verheugd om Vebego Limburgs Mooiste opnieuw te mogen organiseren en om fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland te verwelkomen in ons prachtige Limburg," zegt Jesse Linssen, directeur van het evenement. "We streven ernaar deelnemers onvergetelijke dagen te bieden die sportiviteit en gezelligheid combineren, maar zeker ook onze mooie regio positief laten zien. Daarbij vinden we het belangrijk dat deelnemers verkeersregels in acht houden en ons Limburgse landschap schoonhouden. We gaan er op 25 mei samen weer een fantastische toertochtdag van maken!"

Contact informatie
Stichting Grand Ballon
Valkenburgerweg 2
6411 BN Heerlen

www.limburgsmooiste.nl
info@limburgsmooiste.nl