Gemeente Meerssen | Werkzaamheden rotonde Witte Hoek Rothem

Nieuwsbericht Werkzaamheden rotonde Witte Hoek Rothem

Gepubliceerd op: 20 juni 2024 13:05

Werk in uitvoering
De gemeente Meerssen gaat binnenkort groot onderhoud uitvoeren aan de rotonde Witte Hoek in Rothem. We gaan de rotonde voorzien van nieuwe verhardingen. Aan het asfalt gaan we niks doen. Het gaat om de goottegel, rotondeblokken en de rammelstrook van straatbakstenen (gebakken stenen). Deze vervangen we, omdat deze veel schade heeft. De gebakken stenen vervangen we door een betonverharding.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

De huidige verharding van de rotonde is in slechte staat. Dit betekent dat deze niet meer goed vast zit. Dit kan mogelijk leiden tot gevaarlijke situaties of schade aan voertuigen.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden starten op 1 juli 2024 en duren waarschijnlijk tot en met 5 juli 2024. Deze data zijn afhankelijk van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden. Er wordt gewerkt tussen ca. 07.30 en 17.00 uur.

Welke hinder kan ik verwachten?

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de rotonde grotendeels af voor verkeer. De toegang naar de rotonde vanaf de Maastrichterweg en Kruisdonk wordt afgesloten.

De verbinding tussen de Ambyerweg en de Klinkenberg blijft wel open. Tijdens werkuren regelen verkeersregelaars het verkeer. Daarbuiten staat er een tijdelijk verkeerslicht. Verkeer van en naar Bunde wordt omgeleid via de Klinkenberg, Tussen de Bruggen, Stationstraat, Proost de Beaufortstraat, Sint Josephstraat en Maastrichterweg.

Vrachtverkeer kan de omleiding volgen via de Oude Rijksweg en Fregatweg. Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de fietspaden. Je kunt tijdens de werkzaamheden ook gebruik blijven maken van buslijn 30.