Gemeente Meerssen | Groenbeleidsplan Gemeente Meerssen

Artikel Groenbeleidsplan Gemeente Meerssen

Groenbeleidsplan

De Gemeente Meerssen gaat een nieuw Groenbeleidsplan opstellen. Dat doen we samen met Bureau VERBEEK. In het Groenbeleidsplan geven we aan hoe we in de toekomst willen omgaan met het openbare groen in onze gemeente (groenstructuur en bomenstructuur). Dit doen we voor de kernen en het buitengebied.

Het plan legt de basis voor (de uitwerking van) toekomstige ontwikkelingen, projecten, initiatieven en keuzes op het gebied van groen in onze gemeente. Ook worden actuele thema's, zoals klimaatadaptatie en biodiversiteit in het plan opgenomen.

Participatie

In november 2022 organiseeerden we onder andere een ophaalsessies met stakeholders en een vijftal bewonersavonden. Tijdens deze bijeenkomsten konden de deelnemers ideeën, wensen en suggesties kenbaar maken over het openbare groen in hun woon-, werk-, en leefomgeving. We danken iedereen voor het meedenken!

Concept Groenbeleidsplan

Bureau VERBEEK heeft op basis van deze input en bestaand beleid een concept Groenbeleidsplan gemaakt. Dit concept-plan presenteren we op 21 en 22 maart aan stakeholders, bewoners en overige geïnteresseerden tijdens diverse inloopmomenten. Uiteraard is er dan ook alle gelegenheid vragen te stellen en opmerkingen te maken.

Inloopmomenten

 • dinsdag 21 maart tussen 15.00-17.00 uur
  gemeenschapshuis de Koel, Pastoor Geelenplein 6 Rothem
 • dinsdag 21 maart tussen 18.00-20.00 uur
  gemeenschapshuis de Koel, Pastoor Geelenplein 6 Rothem
 • woensdag 22 maart tussen 15.00-17.00 uur
  gemeenschapshuis de Kollekamp, Heerenstraat 77 Moorveld/Geulle
 • woensdag 22 maart tussen 18.00-20.00 uur
  gemeenschapshuis de Kollekamp, Heerenstraat 77 Moorveld/Geulle

Je bent van harte welkom om tijdens een van bovenstaande inloopmomenten binnen te lopen. Lukt het niet om tijdens één van deze momenten binnen te lopen en heb je wel een vraag of opmerking over het concept-plan? Dan kun je deze tot 27 maart 2023 mailen naar info@meerssen.nl.

Concept Groenbeleidsplan inzien

Je kunt het concept Groenbeleidsplan hier inzien.

Kun je dit pdf-bestand niet lezen? Neem dan contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. Of e-mail: info@meerssen.nl. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Hoe verder?

Tijdens de inloopmomenten verzamelen we weer opmerkingen en ideeën. Aan de hand hiervan stellen we het definitieve Groenbeleidsplan op.

Vragen?

Bel met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl