Gemeente Meerssen | Burgerparticipatie & Burgerkracht - Gemeenteraad Meerssen geeft nieuwe impuls aan de samenwerking met de gemeenschap

Nieuwsbericht Burgerparticipatie & Burgerkracht - Gemeenteraad Meerssen geeft nieuwe impuls aan de samenwerking met de gemeenschap

Gepubliceerd op: 11 februari 2022 11:20

Burgerparticipatie & Burgerkracht - illustratie
Op 9 februari 2022 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de manier waarop de gemeente in de komende jaren gaat samenwerken met de inwoners. De nieuwe werkwijze wordt uitgelegd in een nota. Het juridisch kader is vastgelegd in een verordening. 

Iedereen telt mee!

Het gemeentebestuur zet in op een gemeenschap waarin iedereen meetelt en op zijn eigen manier meedoet. Dat kan alleen als iedereen gezien en gehoord wordt. Eén van de manieren om gezien en gehoord te worden, is het versterken van participatie in beleidsvorming en bij plannen en projecten die gevolgen hebben voor de mensen in de betreffende buurt, wijk of woonplaats. Om dit te bereiken, wil de gemeente in de komende jaren samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties de nodige stappen zetten.

Hoe we dat precies willen doen? 

Meld u aan op onze wekelijkse nieuwsbrief Sfeervol Meerssen en blijf op de hoogte.      

Hier kunt u de volledige nota lezen 

Hier kunt u de volledige verordening raadplegen

U vindt beide documenten met ingang van 16 februari 2022 ook op www.overheid.nl (Beleid & Regelgeving - lokaal). Hier kunt u zich bovendien aanmelden voor officiële berichten over uw buurt. 

Aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente Meerssen (informatie en achtergronden)

Aanmelden voor officiële berichten (o.a. vergunningen, bouwplannen, regelgeving) over uw buurt