Gemeente Meerssen | Zondag 1 augustus Iron Man parcours door Meerssen

Nieuwsbericht Zondag 1 augustus Iron Man parcours door Meerssen

Gepubliceerd op: 28 juli 2021 15:05

Op 31 juli en 1 augustus vindt IRONMAN Maastricht - Limburg plaats in de regio. De fietsroute leidt ook door Meerssen. Dit heeft op zondag 1 augustus gevolgen voor het verkeer.

Wat is IRONMAN?

De IRONMAN is een bekende triatlon waarbij sporters achtereenvolgens zwemmen, fietsen en hardlopen. Komend weekend staan meerdere triatlons gepland met drie verschillende afstanden. Deze wedstrijden starten achter elkaar door.

Wat betekent dit voor u?

Naast een sportspektakel brengt het event voor bewoners, ondernemers en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Omwonenden van de fietsroute hebben inmiddels een brief ontvangen. Vanzelfsprekend doet de organisatie er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

Om de onderdelen goed en veilig te laten verlopen, is het parcours alleen toegankelijk voor atleten. Spoedeisende zorg blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Afgesloten parcoursen

De onderdelen vinden plaats op gesloten parcoursen in en rondom de gemeentes Maastricht, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen, Beek en Stein. In Meerssen krijgen we enkel te maken met het fietsparcours. Op de kaart hieronder ziet u het fietsparcours.

In verband met verkeers- en veiligheidsmaatregelen zijn de parcoursen op de volgende dagen afgesloten:

  • Op zaterdag 31 juli van 08.00u tot ongeveer 14.00 uur (dit parcours komt niet door Meerssen)
  • Op zondag 1 augustus van 08.00u tot ongeveer 18.30 uur.

Bovenstaande tijden zijn van begin tot eind. Het parcours wordt achter de laatste atleet geopend, waardoor de daadwerkelijke afsluittijden op een specifieke locatie korter van duur zijn.

Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer niet toegestaan over het parcours te rijden. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen mogelijk, maar het parcours op- en afrijden is dus niet toegestaan. De politie ziet hierop toe. Bewoners is geadviseerd de auto vóór de parcoursafsluitingen te verplaatsen.

Openbaar vervoer

Op zaterdag en zondag zijn er een paar omleidingen voor het openbaar vervoer. Kijk op 9292.nl of op de website van de vervoerder voor actuele reisinformatie en routes.

Heeft u nog vragen?

De organisatie van IRONMAN Maastricht - Limburg is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg ondersteunen dit sportfestijn.

Meer informatie over oversteekplaatsen, wegafsluitingen en -tijden, plattegronden, omleidingsroutes en de straten die deel uitmaken van de parcoursen vindt u op de website. Voor vragen tijdens het event kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland/Extra Leisure, bereikbaar via nummer 043 – 351 18 09.

fietsparcours iron man 2021 groot