Gemeente Meerssen | Verlevendiging en vergroening Sint Agnesplein Bunde

Nieuwsbericht Verlevendiging en vergroening Sint Agnesplein Bunde

Gepubliceerd op: 20 juli 2023 13:35

Verlevendiging en vergroening Sint Agnesplein Bunde

Buurtnetwerk Bunde nam enige tijd geleden het initiatief voor vergroening en verlevendiging van het Sint Agnesplein. Hiervoor heeft het buurtnetwerk samen met de gemeente, omwonenden, ondernemers en bezoekers van het plein de mogelijkheden verkend. Op basis van de ideeën heeft de gemeente een ontwerp gemaakt. 

Agnesplein, vergroenen en verlevendigen
Plantenbakken als startsein 

Op dinsdag 18 juli heeft het buurtnetwerk samen met wethouder Bjorn Molling het startsein gegeven voor de opwaardering van het Sint Agnesplein. Als eerste werden plantenbakken van cortenstaal geplaatst, die enerzijds het plein verfraaien en anderzijds een afscherming vormen tussen plein en parkeervakken. De nieuwe plantenbakken zijn duurzaam en klimaatbestendig. Water geven gebeurt door de gemeente. Bewateren hoeft minder vaak, omdat onderin de bakken een buffer is aangebracht, die geleidelijk water afgeeft aan de beplanting.   

Boombakken met zitbankjes

Na de bouwvakvakantie komen er nog 'boombakken' met daaraan gekoppelde zitbanken. De boombakken krijgen in de zomer tijdelijke beplanting. De definitieve beplanting volgt in het najaar. Dan worden in de volle grond nog drie bomen bijgeplant.

Wethouder Bjorn Molling: "Het mooie aan dit initiatief is dat het echt vanuit de bewoners zelf komt. Het Buurtnetwerk is met ondernemers en verenigingen in gesprek gegaan en gebleven. Daaruit zijn goede ideeën voortgekomen en vandaag hebben we samen al de eerste stappen in de praktijk gebracht. Dat kunnen we als gemeente natuurlijk alleen maar toejuichen."


Contactgegevens Buurtnetwerken

Agnesplein, verlevendigen