Gemeente Meerssen | Vacature Adviseur Financiën & Control (0,8 – 1,0 fte)

Nieuwsbericht Vacature Adviseur Financiën & Control (0,8 – 1,0 fte)

Gepubliceerd op: 30 juni 2022 11:20

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Adviseur Financiën & Control (0,8 – 1,0 fte)


Specialist in regelgeving gemeentefinanciën (BBV), coördinator van de jaarrekening en vraagbaak voor financiële administratie.

Wat ga je doen?

Enkele jaren geleden is het ontwikkeltraject van de Planning & Control-cyclus ingezet. Het gaat hierbij om door ontwikkelen van de planning en de beheersing. Dit is gebaseerd op een drietal sporen: het verder koppelen van beleid aan financiën (o.a. formuleren van doelstellingen en indicatoren); verdere digitalisering van de financiële systemen en processen; en het verder ontwikkelen van budgetbeheer naar business-control.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Je volgt de landelijke ontwikkelingen rondom BBV op de voet en vertaalt deze naar gemeente Meerssen.
 • Als coördinator van de jaarrekening voer je alle werkzaamheden uit voor het opstellen van dit document. Je organiseert het hele proces, werkt op een inspirerende en enthousiaste wijze samen met management en budgethouders, zorgt voor de aanlevering van alle benodigde stukken, onderhoudt de contacten en zorgt voor de afstemming van het volledige dossier met de accountant. Dit alles met als doel het opstellen van het jaarrekeningendocument en een volledig balansdossier.
 • Je bent een belangrijke schakel voor de verdere doorontwikkeling van de P&C-cyclus. Denk hierbij onder andere aan ontwikkelingen op het gebied van de financiële processen en systemen.
 • Je ondersteunt de financiële consulenten bijvoorbeeld in het kader van de P&C-cyclus, collegenota's en beleidsnota's.
 • Je verricht overige binnen het team voorkomende (projectmatige) werkzaamheden bij de meer complexe zaken en knelpunten in het financieel beheer en de financiële administratie, zoals projectadministratie, analyses en verloopoverzichten.
 • Je werkt nauw samen met de functioneel beheerder van het financiële pakket Civision Middelen.

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. Hier werken in totaal ongeveer 160 medewerkers. In deze functie werk je binnen de afdeling Bedrijfsvoering, in het cluster Financiën en Control. Dit cluster bestaat uit een coördinator, drie consulenten die de afdelingen en het bestuur adviseren en vier medewerkers financiële administratie.

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw nieuwe functie krijg je alle support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

Dit ben jij:

Aangezien je als specialist, coördinator en vraagbaak optreedt, is inhoudelijke kennis en goede communicatie van belang. Je bent iemand die op diverse niveaus kan schakelen en die kennis van zaken heeft van alle voorkomende financiële handelingen, maar die ook het totaalbeeld goed kan overzien binnen de totstandkoming van de jaarrekening.

Doordat jij sterk bent in organiseren en plannen weet jij tijdig volledige informatie te verzamelen en regie te behouden over diverse processen.

Omdat doorontwikkeling van de planning en de beheersing belangrijk is, bekijk jij zaken vanuit verschillende niveaus: van operationeel (financiële administratie) tot strategisch (verbetering P&C-cyclus). Het meegaan in ontwikkelingen en veranderingen gaat je dan ook makkelijk af.

Je zoekt continu actieve samenwerking op met collega's en je onderhoud het contact met portefeuillehouders.

En verder:

 • Je hebt een afgeronde financieel/economische Hbo-opleiding.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie is een pré.
 • Je beschikt over kennis met betrekking tot gemeentefinanciën en het BBV of je bent bereid deze kennis eigen te maken via opleidingen/cursussen.
 • Kennis van het financiële pakket Civision Middelen is een pré.
 • Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4671,00 op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met proeftijd van 1 maand. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Invulling qua uren: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.
 • Hybride werken: ook na de Corona-crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Het beleid hiervoor is momenteel nog in ontwikkeling.

 

Sollicitatieprocedure

Heb jij interesse in deze functie? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV online via www.igom.nl in te dienen. Voor deze vacature geldt geen concrete sluitingsdatum, maar de vacature blijft open staan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden. De sollicitatieprocedure ziet er verder als volgt uit:

 1. Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 2. Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek worden ingepland, waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet of worden er referenties opgevraagd.
 3. Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media).

 

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Maurice Gorissen (afdelingshoofd Bedrijfsvoering) via 06-44512510. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via 06-46597963.

Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl