Gemeente Meerssen | Vacature Functioneel Beheerder (0,9 fte)

Nieuwsbericht Vacature Functioneel Beheerder (0,9 fte)

Gepubliceerd op: 25 mei 2022 15:20

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Functioneel Beheerder (0,9 fte)

Jij bent dé verbinder tussen DIV, ICT en de organisatie. Oftewel, je bent een onmisbare schakel!

Wat ga je doen?

Er zijn bij de gemeente veel verschillende zaaktypes, die allemaal totaal of nét even anders in elkaar steken. Met de inrichting van zaakgericht werken is er focus aangebracht op de hoofdlijnen. In de rol van functioneel beheerder match jij de hulpvragen van de gebruikers met de technische mogelijkheden die er zijn binnen het zaaksysteem Djuma. Je duidt het verhaal achter de techniek en kunt wat voor jou vanzelfsprekend is, vertalen voor anderen en vice versa. Jij neemt collega's moeiteloos mee in de mogelijkheden en functionaliteiten van het zaaksysteem Djuma.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Begeleiden en instrueren van gebruikers/gebruikersgroepen (gebruikersondersteuning).
 • Verbeteren van werkprocessen en werkinstructies.
 • Bewaken van de standaardisatie van de werkzaamheden en de applicatieonderdelen.
 • Informeren over en bijhouden van wijzigingen, updates en releases.
 • Participeren bij de implementatie van nieuwe functionaliteiten en applicatie(onderdelen).
 • Inrichten van e-formulieren en sjablonen.
 • Vertalen van wensen en behoeften van gebruikers naar functionele inrichting en toepassingen.
 • Zorgdragen voor het genereren van managementgegevens, inclusief bijbehorende voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden.
 • Contact onderhouden met leveranciers omtrent technisch support.
 • Nauw samenwerken met andere functioneel beheerders.

Dit ben jij:

Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en affiniteit met applicaties en bedrijfsprocessen. Je kunt werken in technische omgevingen. Kennis van zaakgericht werken, de Archiefwet, e-formulieren en sjablonen is een pre, maar geen harde eis. Dit is allemaal te leren! Indien nodig ben je bereid om opleidingen/cursussen te volgen.

We zijn vooral op zoek naar iemand die begrijpt wat deze functie vraagt qua werkwijze en houding. Techniek, wensen en processen gaan niet automatisch samen. De behoeften van gebruikers en management veranderen continu. Daardoor moeten ook de informatiestromen, applicaties en systemen voortdurend in beweging blijven. Je ziet het als een uitdaging steeds het maximale resultaat te halen en hierbij zoek je continu de verbinding met je collega's op.

Kortom:

 • Je hebt een goed gevoel voor belangen van de interne organisatie, de inwoner en je collega's.
 • Je bent zichtbaar én bereikbaar voor je collega's.
 • Je hebt gevoel voor wat er speelt, je monitort, luistert, communiceert en faciliteert.
 • Je weet diverse communicatiestijlen aan te passen op individuen.
 • Je denkt vooral in oplossingen, bent open-minded en hebt geduld.
 • Je bent goed in het analyseren van de vraag achter de vraag.
 • Je bent een teamspeler: samenwerking binnen het team is echt van belang om verder te kunnen bouwen.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft, zijn de lijnen kort en ben je betrokken bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw nieuwe functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. Hier werken ongeveer 130 medewerkers. Binnen de cluster Digitale Informatievoorziening werk je samen met DIV-medewerkers, beleidsmedewerkers DIV en de coördinator DIV. Naast de collega's van jouw eigen team werk je ook samen met de privacy-officer, functionaris gegevensbescherming en beleidsmedewerker ICT. De functioneel beheerder ressorteert onder het afdelingshoofd Bedrijfsvoering.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

 • Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 8 (max. € 3732,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met proeftijd van 1 maand. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals: pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.
 • Hybride werken: ook na de coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Het beleid hiervoor is momenteel nog in ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

 1. Interesse? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV vóór 9 juni 2022 online in te dienen via www.igom.nl. Binnen drie werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte vrij in je agenda voor een eventuele eerste kennismaking op 20 juni?
 2. Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 3. Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek worden ingepland, waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet.
 4. Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Maurice Gorissen (afdelingshoofd Bedrijfsvoering) via 06-44512510. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via 06-46597963.