Gemeente Meerssen | Tijdelijk uitbreiding horecaterrassen Markt Meerssen

Nieuwsbericht Tijdelijk uitbreiding horecaterrassen Markt Meerssen

Gepubliceerd op: 12 juni 2024 13:25

Horeca-ondernemers aan de Markt in Meerssen mogen hun bestaande gevelterrassen tijdelijk uitbreiden met pleinterrassen. In de coronaperiode gebeurde dit ook al. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meerssen besloten.

Uitbreiding

De pleinterrassen mogen worden uitgebreid tot 5 x 17 meter met in totaal 4 parasols van 4 x 4 meter per pleinterras. Die uitbreiding geldt niet op donderdagen van 07.00 uur tot 17.00 in verband met de Weekmarkt. Ook geldt die uitbreinding niet op andere door de gemeente aan te wijzen dagen en tijdstippen wanneer er kleine evenementen zijn op de Markt.

Indienen

Ondernemers met een horecazaak die gevestigd zijn op de Markt in Meerssen kunnen hun aanvraag voor zo'n tijdelijke vergunning tot uiterlijk 21 juni aanstaande indienen bij de gemeente. De horeca-ondernemers hebben hiervoor een aanmeldformulier ontvangen. In de periode dat de aanvraag loopt, mag het terras al worden uitgebreid.

Tijdelijk

De tijdelijke vergunningen voor de pleinterrassen gelden uiterlijk tot en met 15 oktober 2024. De toestemming is tijdelijk in afwachting van de plannen voor de herinrichting van de Markt. Waarschijnlijk gaan de voorbereidingen daarvoor in het najaar van start. Het kan ook zijn dat het nodig is dat de pleinterrassen eerder worden ontruimd vanwege voorbereidende werkzaamheden rondom die herinrichting. Dan kunnen de tijdelijke vergunningen eerder worden ingetrokken. Hierbij zal maatwerk worden toegepast.