Gemeente Meerssen | Onthulling Witte Anjerperkje als eerbetoon aan onze veteranen

Nieuwsbericht Onthulling Witte Anjerperkje als eerbetoon aan onze veteranen

Gepubliceerd op: 17 juni 2022 15:50

Op de laatste zaterdag van juni is het de landelijke Veteranendag: met dit nationale evenement bedanken wij de ruim 100.000 Nederlandse veteranen in ons land, die zijn ingezet in dienst van de vrede. Nu en in het verleden. In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als symbool van waardering voor Nederlandse veteranen.

Onthulling Witte Anjerperkje als eerbetoon

Anjer
In 2019 deed het Nederlands Veteraneninstituut de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en te waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje, dat bloeit in de maand voorafgaand aan de landelijke Veteranendag. Deze dag vindt plaats op de laatste zaterdag van juni. 
Omdat het gemeentebestuur het belangrijk vindt dat er blijvend respect en waardering is voor onze veteranen, is er ook de gemeente Meerssen een Witte Anjerperkje gerealiseerd.

De feestelijke onthulling vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022 om 16.00 uur op het Stationsplein in Meerssen. 

Geen uitnodiging ontvangen? 

Bent u veteraan en heeft u onverhoopt geen uitnodiging van het gemeentebestuur ontvangen? U bent van harte welkom! Er gelden geen kledingvoorschriften, maar mocht u kleding met militaire kenmerken willen dragen, dan kan dat (groot model medailles en baret).

Aanmelden nog mogelijk

In verband met de voorbereidingen stellen we het op prijs als u ons uiterlijk dinsdag 21 juni laat weten, of u aanwezig kunt zijn. Dit kan via e-mail communicatie@meerssen.nl of bel het gemeentelijke Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 043.

Wij hopen u op zaterdag 25 juni te mogen ontmoeten!

Het Gemeentebestuur

veteranenvlag