Gemeente Meerssen | Militaire oefening in onze gemeente van 25-29 september

Nieuwsbericht Militaire oefening in onze gemeente van 25-29 september

Gepubliceerd op: 13 september 2023 14:00

Militaire oefening
Van 25 tot en met 29 september 2023 is er een militaire oefening gepland in onze gemeente. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training en het werken op hoogte voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen een bezoek brengen aan de Amerikaanse begraafplaats te Margraten, diverse verplaatsingen te voet uitvoeren en gaan klimmen en afdalen in de Curfsgroeve (op dinsdag en donderdag).

Daarnaast volgen zij een programma in de Geulhemmergrotten bij Berg en Terblijt. Ook zal men een water- oversteek beoefenen bij de Geul (omgeving Curfsgroeve). Deelnemers overnachten in de Geulhemmergrotten en op het Militair Oefenterrein De Dellen.

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunnen burgers/om- wonenden contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via e-mail
Communicatie13LTBRIG@mindef nl

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telnr 088-9561951
E-mail: JDVclaims@mindef.nl