Gemeente Meerssen | Militaire oefening in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Militaire oefening in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 31 mei 2023 10:05

Militaire oefening
Van 5 tot en met 9 juni 2023 wordt een militaire oefening gehouden in de gemeente Meerssen. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen diverse voetverplaatsingen uitvoeren en tevens een klimprogramma volgen in de Curfsgroeve; dit zal zijn van 5 t/m 7 juni. Ook zal men enige tijd verblijven in de Geulhemmergroeve. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen.

Ook is er een oefening gehouden van 19 tot en met 23 juni 2023. Deze wordt gehouden in het kader van opleiding en training en het werken op hoogte voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen een bezoek brengen aan de Amerikaanse begraafplaats te Margraten, diverse verplaatsingen te voet uitvoeren en gaan klimmen en afdalen in de Curfsgroeve (op dinsdag en donderdag). Daarnaast volgen zij een programma in de Geulhemmergrotten bij Berg en Terblijt. Ook zal men een water- oversteek beoefenen bij de Geul (omgeving Curfsgroeve). Deelnemers overnachten in de Geulhemmergrotten en op het Militair Oefenterrein De Dellen.

Melden

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Teinr.: 030-2180420
Email: JDVclaims@mindef.nl

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunt u contact opnemen met: Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail: Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl