Gemeente Meerssen | Fotoverslag ontvangst gedecoreerden op Koningsdag 2024

Nieuwsbericht Fotoverslag ontvangst gedecoreerden op Koningsdag 2024

Gepubliceerd op: 27 april 2024 13:10

Op Koningsdag zaterdag 27 april 2024 was landgoed Vliek weer het sfeervolle toneel voor de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente Meerssen die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. Met vandaag in hun midden vijf inwoners die tijdens Lintjesdag 2024 Koninklijk werden onderscheiden, twee die afgelopen jaar bij een bijzondere gelegenheid een lintje kregen en drie jongeren die een Jeugdlintje ontvingen. Uiteraard werden zij allemaal bijzonder in het zonnetje gezet tijdens het feestelijke samenzijn. Nogmaals van harte proficiat allemaal!

Koningsdag 2024 - Alle gedecoreerden van 2024 + Jeugdlintjes
Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz temidden van de Gedecoreerden van 2024 en de Jeugdlintjes. Niet op de foto: Meggie Molling.

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz zette in haar toespraak alle decorandussen van dit jaar in het zonnetje. Ze vertelde niet alleen over de achtergrond van de koninklijke onderscheiding van elke gedecoreerde en van de jeugdlintjes, maar er kwamen ook leuke, grappige of ontroerende anekdotes voorbij over de uitreiking op Lintjesdag.

Koningsdag 2024
Fanfare Concordia uit Ulestraten onder leiding van dirigent Huub Nickel zorgde voor prachtige muziek tijdens de feestelijke bijeenkomst. 

Koningsdag 2024
Net als elk jaar sprak ook één van de gedecoreerden namens alle decorandussen. Dit jaar was dat Leo Direks uit Bunde. 

Koningsdag 2024

Na een groot applaus voor alle gedecoreerden werd er getoost op de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en zongen alle aanwezigen het Wilhelmus. Onder klanken van het Limburgs Volkslied werd het officiële gedeelte afgesloten. 

Groepsfoto gedecoreerden 2024
De gedecoreerden van Lintjesdag 2024 (van links naar rechts) met de burgemeester:
Annie Heynens-Bos, Harrie van den Boorn, Marie-Thérèse Crombag-Slangen, 
Trudy Biesmans-Poldervaart, burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, Harry Crombag,
Annie Dekkers-Bouwens en 
Leo Direks.

 

Foto Jeugdlintjes
De Jeugdlintjes van 2024 met de burgemeester (van links naar rechts): 
Floris Soeren en Ushi Dolmans. Niet op de foto: Meggie Molling.