Gemeente Meerssen | Bustour door het Romeins Landschap en Verlenging van het Via Belgica Project

Nieuwsbericht Bustour door het Romeins Landschap en Verlenging van het Via Belgica Project

Gepubliceerd op: 22 mei 2024 15:10

Via Belgica Romein
Op donderdag 16 mei 2024 vond een bijzondere bustour plaats door het historische Romeinse landschap, georganiseerd in het kader van het project Via Belgica. De deelnemers bezochten diverse steden en dorpen die van groot belang zijn voor de Romeinse geschiedenis in onze regio, waaronder Luik, Tongeren, Maastricht, Meerssen, Heerlen en Jülich.

Tijdens de tour werden de deelnemers ondergedompeld in de rijke Romeinse historie van deze gebieden en maakten ze kennis met de toeristische trekpleisters die nog steeds getuigen van dit verleden. De tocht bood een unieke gelegenheid om te zien hoe het Romeinse erfgoed nog steeds zichtbaar en toegankelijk is in het landschap van vandaag.

Een belangrijk onderdeel van deze dag was de ceremonie in het Thermenmuseum te Heerlen. Hier ondertekenden de aanwezige wethouders een nieuw convenant om het project Via Belgica te verlengen. Dit convenant is bedoeld om de samenwerking en de inzet voor het behoud en de promotie van het Romeinse erfgoed in de betrokken gemeenten voort te zetten.

Het doel van de bustour was niet alleen om de historische waarde van deze locaties te benadrukken, maar ook om de toeristische mogelijkheden onder de aandacht te brengen. Via Belgica biedt géén bustours, maar wel (wandel)routes in elke deelnemende gemeente, waaronder Meerssen. Deze routes nodigen iedereen uit om zelf de Romeinse geschiedenis te ontdekken en te beleven.

Kijk hier voor meer informatie over Via Belgica: https://www.viabelgica.nl/

We moedigen iedereen aan om deze fascinerende delen van onze geschiedenis te verkennen en te genieten van een unieke reis door de tijd.

Via Belgica convenant