Gemeente Meerssen | Adventsconcert Meerssens Mannenkoor zondag 10 december

Nieuwsbericht Adventsconcert Meerssens Mannenkoor zondag 10 december

Gepubliceerd op: 24 november 2023 12:50

Meerssens Mannenkoor
Op zondag 10 december a.s. om 15.00 uur geeft het Meerssens Mannenkoor een Adventsconcert in de Basiliek van Meerssen.

Aan dit concert wordt tevens medewerking verleend door Mandoline Ensemble The Strings, Vocaal Ensemble Allegria en bariton Hans Knubben. Ook Pastoor Th. van Galen van de Basiliek zal een muzikale bijdrage leveren.

Mandoline Ensemble The Strings uit Stein werd in 1976 opgericht en behaalde zowel nationaal als internationaal, onder leiding van Annemie Hermans, vele successen op concoursen. Het ensemble bestaat naast Annemie, Leoniek en Eric Hermans als professionele musici, uit zeer gemotiveerde op hoog niveau spelende amateurmusici. Het behoort tot de top van de internationale mandolinewereld.
Naast het bij het grote publiek bekende romantische repertoire, vertolken The Strings werken uit de barok, uit de klassieke tijd, folkloremuziek uit diverse landen en ook hedendaags repertoire. Door veelvuldige samenwerking met zeer gerenommeerde solisten en koren weet het ensemble een breed publiek te bereiken.

Vocaal Ensemble Allegria is een gemengd vriendenkoor uit Meerssen dat in 2013 is opgericht door Richard Deckers. Het koor heeft zich ten doel gesteld om in de adventsperiode concerten te geven in verzorgingshuizen. Daarnaast geeft het koor in deze periode enkele openbare optredens.
Het repertoire bestaat uit meerstemmige advents- en kerstliederen in vele talen, die a capella en met begeleiding van gitaar en piano worden gezongen. Bezoekers roemen de veelzijdigheid en de afwisseling in het repertoire. De huidige bezetting bestaat uit 4 sopranen, 4 alten, 4 tenoren en 3 baritons. Artistiek leider, dirigent, toetsenist en gitarist van het eerste uur is Luc Buise.

Het Meerssens Mannenkoor is opgericht in 1997. Het maakte een vliegende start onder leiding van Rob Waltmans, die in 2013 het stokje overdroeg aan Ger Franken. Sinds oktober 2022 is John Gerits de nieuwe dirigent van het koor. Samen met pianist en repetitor Leon Dijkstra laat hij de 35 leden swingen.
Er wordt regelmatig deelgenomen aan concerten in Limburg.
Het gevarieerde repertoire is geestelijk en wereldlijk, klassiek en modern.
Door zijn aansprekende concerten heeft het Meerssens Mannenkoor zich een vaste plaats verworven in de koorwereld van Limburg.

De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld.
U bent van harte welkom!