Gemeente Meerssen | Helpende handen gezocht bij (dreigend) hoogwater

Nieuwsbericht Helpende handen gezocht bij (dreigend) hoogwater

Gepubliceerd op: 06 juni 2024 15:30

Helpende handen
Om in geval van (dreigende) wateroverlast zo snel mogelijk maatregelen te kunnen nemen, zijn diverse buurtgroepen in onze gemeente aan de slag gegaan met het uitwerken van een draaiboek voor de eigen buurt. Het gaat dan om de buurten Weert, Tussen de Bruggen, Bunde en Geulle. Ook met de Veeweg/Molenveldweg/Stationstraat en omgeving lopen contacten om een draaiboek op te stellen. De gemeente Meerssen en Waterschap Limburg ondersteunen hierbij. De buurtgroepen hebben hard gewerkt: de eerste draaiboeken zijn inmiddels klaar!

Wat staat er in de draaiboeken?

De draaiboeken zorgen ervoor dat we de buurten vooraf aan een eventuele opschaling door de Veiligheidsregio kunnen informeren over (dreigende) hoogwater van de Geul. Door het contact tussen gemeente en buurtgroepen kunnen we vooraf voorzorgsmaatregelen treffen om eventuele schade bij hoogwater te verminderen/voorkomen. Je kunt hierbij denken aan het informeren van buurtgenoten (Whatsappgroepen), het plaatsen van schotten of het plaatsen van zandzakken. In de draaiboeken staan bijvoorbeeld ook de contactpersonen voor de buurt en tips over wat te doen bij dreigende situaties.

Hulp gezocht!

Je kunt je misschien voorstellen dat de deelnemers aan de buurtgroepen in geval van (dreigend) hoogwater druk bezig zijn om voorzorgsmaatregelen te nemen in de buurt. Hierbij is alle hulp welkom! Ook jij kunt helpen! Wil jij of bijvoorbeeld jouw vereniging helpende handen bieden in geval van (dreigend) hoogwater? Stuur dan een berichtje aan info@meerssen.nl. Wij brengen jullie dan in contact met de buurten, zodat jullie afspraken kunnen maken. Help je ook een handje? De buurtgroepen zijn jullie dankbaar!