Gemeente Meerssen | trouwlocaties

Artikel Trouwlocaties in de gemeente Meerssen

De gemeente Meerssen beschikt over een aantal sfeervolle trouwlocaties waar bruidsparen voor de wet kunnen trouwen. Omringd door de rijke historie van deze sfeervolle gemeente bieden alle trouwlocaties in de gemeente Meerssen een schitterende ambiance om uw trouwdag tot een onvergetelijke dag te maken. Klik op de trouwlocatie om deze te bekijken en meer te lezen. 

Let op: coronamaatregelen

Zolang de 1,5 meter-maatregel van kracht is, geldt:

  • dat u niet kunt trouwen in de Gloriëtte. De locatie is te klein.
  • dat de Proosdijhoeve geschikt is voor maximaal 9 personen (inclusief bruidspaar, getuigen, trouwambtenaar en fotograaf)
  • dat een mondkapje verplicht is in openbaar toegankelijke ruimten.

Wilt u trouwen in de Synagoge, de Leopoldskerk of Ontmoet Anna? Neem dan eerst contact op met de eigenaar/beheerder van de locatie. De contactgegevens vindt u op de pagina van betreffende trouwlocatie.

Eenmalig aanwijzen trouwlocatie

Wilt u trouwen op een eigen locatie? Dat kan. De locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor het aanwijzen van een dergelijke locatie moet u een schriftelijk verzoek sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van Meerssen, postbus 90, 6230 AB Meerssen. Of via e-mail: burgerzaken@meerssen.nl

De kosten voor een huwelijk op eenmalige trouwlocatie bedragen € 636,80 (ma t/m vrij tussen 10.00-19.00 uur). Op zaterdag geldt een toeslag van € 255,90 voor een huwelijksvoltrekking tussen 10.00-19.00 uur. Voor huwelijksvoltrekking tussen 19.00-10.00 uur geldt een (extra) toeslag van € 255,90 (ma t/m za). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum, telefoon 14 043.