Nieuwsbericht Vacature beleidsmedewerker Duurzaamheid (1 fte)
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:
Beleidsmedewerker Duurzaamheid (1 fte)
Wat ga je doen?
Het is jouw hoofddoel om onze gemeente mee te nemen in het realiseren van de klimaatdoelen, zodat onze gemeente in 2050 klimaatneutraal is. Een belangrijk onderdeel daarvan is het samen met inwoners en bedrijven opstellen van een Warmteprogramma in 2026. Hiermee scherpen we onze route richting aardgasvrij aan en bieden we onze inwoners perspectief op wat zij kunnen verwachten voor hun woning de komende jaren.
Je werkt nauw samen met interne collega's binnen het beleidsdomein energietransitie. Externe samenwerkingspartners waar je veelvuldig mee in aanraking zult komen zijn: bewoners(collectieven), woningcorporatie, ondernemers, netbeheerder en collega's van buurgemeenten. Samen met deze partners werk je aan een haalbaar en betaalbaar alternatief voor aardgasverbruik.
De werkzaamheden in hoofdlijnen:
- Opstellen van het Warmteprogramma gemeente Meerssen.
- Vertegenwoordigen van de gemeente in regionale overleggen over duurzaamheid, de regionale energietransitie, etc.
- Realiseren van implementatie onderdelen duurzaamheid en energietransitie in de Omgevingswet.
- Formuleren van beleid op het gebied van duurzaamheid (in brede zin) en zorgen voor de uitvoering daarvan.
- Fungeren als budgetverantwoordelijke voor jouw domein en zorgen voor het aanleveren van gegevens voor de begroting, jaarrekening en meerjarenplanning.
- Leiden van projecten rondom duurzaamheid en zorgen voor een goed verloop van deze projecten, waarbij de focus op korte termijn op het isoleren van woningen ligt (eventueel samen met de projectleider warmtetransitie).
- Organiseren van (inwoners)participatietrajecten.
- Adviseren van collega's, bestuurders en externe partijen.
- Indien nodig en in overleg: leiden van projecten op andere beleidsterreinen binnen de afd. Ruimte.
Dit ben jij ...
Je bent communicatief sterk: als verbinder is het belangrijk om een veelvoud aan actoren weten te prikkelen, motiveren en frustraties weg te nemen. De warmtetransitie heeft veel raakvlakken met andere beleidsvelden in het fysiek domein, zoals wonen, RO en infra. Je zoekt actief afstemming op met je collega's van afdeling Ruimte, je hebt een klantgerichte houding en je bent integer en accuraat.
De warmtetransitie moet voltooid zijn in 2050. Met dit doel in het achterhoofd zet je op korte termijn concrete acties uit. Het schakelen tussen korte en lange termijn perspectieven gaat jou goed af en je weet complexe materie te reduceren tot de kern. Tevens ben je zelfredzaam: er worden namelijk diverse complexe opdrachten verstrekt, zonder dat daarbij richtlijnen worden gegeven voor de manier waarop het resultaat tot stand moet komen.
Je hebt ...
- Minimaal HBO werk –en denkniveau.
- Een opleiding afgerond op het gebied van milieukunde, planologie of soortgelijk.
- Brede kennis van ontwikkelingen rondom energietransitie en duurzaamheid binnen het ruimtelijk domein.
- Ervaring met projectmatig werken en bent bereid je daarin verder te ontwikkelen.
Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Waar kom je te werken?
De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. In deze functie kom je te werken binnen team Strategie & Projecten van de afdeling Ruimte.
Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/WEoCw8Dc26k
Wat biedt de gemeente Meerssen?
Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.
- Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 5.313,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 oktober 2024). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
- IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
- Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
- Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
- Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.
Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw).
Interesse? Solliciteer!
We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 2 oktober a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek op 9 of 10 oktober?
Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.
Meer weten?
Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marlies Leenders-Stassen (manager afd. Ruimte) via 06-15834755. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op deze website.