Gemeente Meerssen | Nieuwe versie Milieu-app beschikbaar

Nieuwsbericht Nieuwe versie Milieu-app beschikbaar

Gepubliceerd op: 26 oktober 2023 11:45

Milieuapp
Vanaf vandaag is er een nieuwe versie van de huidige Milieu-app beschikbaar.

Het enige wat hierin nieuw is, is een melding over de slaapstand die gebruikers moeten uitzetten op hun telefoon. Gebruikers moeten dit zelf doen.
De slaapstand geldt alleen voor Androidgebruikers bij Android 12 of hoger. Voor Iphone gebruikers is geen actie vereist.

Ben je een Androidgebruiker? Zet dan de slaapstand uit (bij Android 12 of hoger).

Deze week verschijnt er een nieuwe update van de Milieu App. Gebruikers van Android 12 of hoger moeten even opletten. In deze nieuwe versie zit voor deze gebruikers een waarschuwing van de slaapmodus als de slaapmodus niet is uitgezet. De waarschuwing wordt gegeven om je erop te wijzen dat je app in slaapmodus kan gaan en je daarna geen meldingen meer kunt ontvangen.

Het is dus belangrijk dat je zelf de slaapmodus uitschakelt.

Zo schakel je de slaapmodus uit:

1. Open de instellingen op je telefoon.
2. Ga naar Apps.
3. Zoek de Milieu App.
4. Zet het schuifbalkje bij 'wis machtiging bij niet gebruik app' uit. Deze kleurt dan van blauw naar grijs. Deze tekst kan afwijken bij verschillende versies en toestellen.

Wat is een slaapstand?

Om batterij en ruimte op je telefoon te besparen, zet Android apps die niet regelmatig gebruikt worden in slaapstand. Er kunnen dan van deze apps geen meldingen meer binnenkomen. De apps werken alleen nog als je ze opent.

Wat betekent dit voor de Milieu App?

Als je de Milieu App vooral gebruikt voor het ontvangen van alarmmeldingen wanneer je afval wordt opgehaald, open je de app waarschijnlijk niet of heel weinig. Android zal de app dan in slaapstand zetten. Je ontvangt daarna geen alarm meer als je afval wordt opgehaald, maar ook geen ander belangrijk nieuws over de inzameling van afval.

Voor wie?

De slaapmodus is alleen actief in Android 12 of hoger. Als je een oudere Android versie gebruikt hoef je niets te doen.

Ook voor iPhone gebruikers is geen actie nodig na het installeren van de nieuwe IOS update.