Gemeente Meerssen | Herdenkingsbos: maximaal aantal inschrijvingen bereikt & geen as-uitstrooiing mogelijk

Nieuwsbericht Herdenkingsbos: maximaal aantal inschrijvingen bereikt & geen as-uitstrooiing mogelijk

Gepubliceerd op: 19 april 2021 11:50

Herdenkingsbos Meerssen - locatie waar het bos gaat komen bij de Veeweg
Enkele weken geleden informeerden u dat de gemeente Meerssen bezig is met het ontwikkelen van een Herdenkingsbos aan de Veeweg. U kon een boom adopteren om te gedenken, te koesteren, als aandenken, om iets te vieren of gewoon om de Gemeente Meerssen nog groener en klimaatbestendiger te maken. Het liep echt storm met de inschrijvingen en inmiddels hebben we het maximale aantal van 300 bomen bereikt. Fantastisch!

Reservelijst

Mensen die zich nu nog inschrijven, krijgen bericht dat ze op de reservelijst worden geplaatst. Mochten er dan inschrijvers afvallen dan krijgt u bericht.

Meer informatie voor eerste 300 inschrijvingen

Mensen die zich hebben ingeschreven voor adoptie van een of meerdere van de 300 bomen, hebben bericht gekregen dat hun inschrijving genoteerd is. De inrichting van het Herdenkingsbos wordt nu verder uitgewerkt. Zodra dit klaar is, krijgen alle inschrijvers bericht en vindt ook betaling plaats. Dan is de adoptie definitief. De eerste bomen worden in november geplant.

Geen as-uitstrooiing mogelijk

Bij de aanmeldingen hebben een paar mensen aangegeven dat ze erover denken om later hun as bij de boom te laten uitstrooien. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat dat niet mogelijk is in dit Herdenkingsbos. Het is immers geen begraafplaats. De grond heeft de bestemming Natuur. Voor begraven en uitstrooien van as kunt u binnen de gemeente Meerssen terecht bij de gemeentelijke en kerkelijke begraafplaatsen en de landschapsbegraafplaats in Ulestraten.

Vragen?

Stuur een mailtje aan info@meerssen.nl of bel ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043.

Projectpagina Herdenkinsgbos