Gemeente Meerssen | centrum voor jeugd en gezin

Artikel Centrum voor Jeugd en Gezin

CJG logo
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) 043 is hét digitale informatie- en adviespunt rondom opgroeien en opvoeden in de gemeenten Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals, Valkenburg a/d Geul en Maastricht.

Heb je een vraag rondom opgroeien en opvoeden?

  • Social media: Hoe kan ik mijn kind hierin begeleiden?
  • Mijn kind speelt niet graag met anderen. Hoe stimuleer ik leuk contact?
  • Hoe maak ik alcohol of drugs bespreekbaar met mijn kind?
  • Hoe kan ik het zelfvertrouwen van mijn kind vergroten?
  • Hoe pak ik slaapproblemen aan?
  • Hoe moet ik omgaan met de driftbuien van mijn kind?
  • Waar kan ik andere ouders ontmoeten om ervaringen mee te delen?

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar elke ouder of verzorger heeft wel eens vragen of twijfels over de opvoeding. Dit hoort er gewoon bij. In zo'n geval is het goed om informatie te zoeken. Of eens met iemand te praten. Een familielid, een vriend(in) of de leerkracht van je kind kunnen soms heel goed helpen. Op deze manier voorkom je dat er problemen ontstaan of dat deze groter worden.

En misschien maak je je wel ongerust terwijl dit helemaal niet nodig is! Een nieuwe leeftijdsfase van je kind kan voor nieuwe vragen zorgen. Vragen die andere ouders misschien voor je kunnen beantwoorden, omdat ze dit al hebben meegemaakt.

CJG043 Maastricht-Heuvelland

Bij het CJG043 kun je digitaal terecht voor alle opgroei- en opvoedvragen. Binnen het CJG043 worden de krachten van verschillende deskundigen gebundeld rondom jeugd, zodat je snel een antwoord krijgt. Ook organiseert het CJG regelmatig (thema)bijeenkomsten voor ouders en verzorgers.

Wat kun je zelf doen?

Kijk eens op www.cjg043.nl. Hier vind je betrouwbare informatie over opgroeien, opvoeden en gezondheid voor iedere leeftijdsfase van -9 maanden tot 23 jaar. Misschien vind je hier zelf al een antwoord op je vraag. Daarnaast kun je op deze website ook met andere ouders of met professionals van gedachten wisselen over opvoedingsthema's.

Contact

Website: www.cjg043.nl
E-mail: info@cjg043.nl
Facebook: CJG 043

 CJG Banner