Gemeente Meerssen | Rioolverstoppingen

Artikel Rioolverstoppingen

Is de riolering onder uw huis of tuin verstopt?
Bel altijd eerst de gemeente alvorens u een ontstoppingsbedrijf belt.

Werken meerdere rioolaansluitingen (wastafel, wc etc) niet in uw huis? Komt het water in het toilet omhoog als u op de eerste verdieping water wegspoelt. Dan is waarschijnlijk de riolering onder uw huis of tuin verstopt? Neem dan eerst contact op met de gemeente alvorens u een ontstoppingsbedrijf belt.

Bel met ons gemeentelijke klant contact centrum, tel. 14 043
Buiten openingstijden kunt u dit nummer ook bellen (kies dan optie 3). U wordt dan doorgeschakeld naar de Meldcentrale Maastricht. 

Wie moet er betalen

Wie moet betalen voor het ontstoppen van het riool, is afhankelijk van de plek waar de verstopping zit. Als de verstopping in het openbare riool zit, zijn de kosten voor de gemeente. De gemeente kan kosten wel op u verhalen als u het riool onjuist hebt gebruikt. Als de verstopping in uw eigen riool zit, dan zijn de kosten voor de huiseigenaar.

Toestemming

Om de oorzaak en plek van de verstopping te vinden, moet het zogenaamde ontstoppingsstuk opgegraven worden. Hierin is te zien waar de verstopping zit. Voor het opgraven van dit ontstoppingstuk heeft u toestemming van de gemeente nodig. Bel dus eerst de gemeente!

Bevindt de verstopping zich in het openbare riool en heeft u zelf een ontstoppingsbedrijf ingeschakeld zonder de gemeente te bellen, dan worden de kosten niet vergoed. U heeft immers zelf opdracht gegeven voor de werkzaamheden.