Gemeente Meerssen | Stichting Streetwise helpt winkelgebieden (weer) aantrekkelijk te maken

Nieuwsbericht Stichting Streetwise helpt winkelgebieden (weer) aantrekkelijk te maken

Gepubliceerd op: 17 maart 2017 13:45

Beste ondernemer,

Streetwise logo
Sinds kort werkt de gemeente Meerssen samen met Stichting Streetwise: een kleine, efficiënte organisatie met grote samenwerkingspartners en resultaten. Voornaamste taak van Streetwise is het bouwen van netwerken voor een duurzame versterking van de lokale economie. Streetwise slaagt erin winkelgebieden (weer) aantrekkelijk te maken voor nieuw en zittend  ondernemerschap.

Invulling leegstand

Dit gebeurt onder andere door kwalitatief hoogwaardige en structurele invulling van winkelleegstand. Voor retail- en horecaondernemers zoekt Streetwise een passende locatie en omgekeerd. De huurvoorwaarden die Streetwise voor de (startende) ondernemer bedingt, geven ruimte aan de ontwikkeling van zowel ondernemer als winkelconcept. De concepten van Streetwise zijn krachtig, vernieuwend en komen dikwijls in aanmerking voor een lening via de financiers in haar netwerk.

Goede resultaten

Belangstelling? Op www.stichtingstreetwise.nl vindt u meer informatie over Stichting Streetwise. Hier leest u onder meer dat ruim 1 op de 4 van ondernemers die door Streetwise worden begeleid, na een intensief voortraject starten in een leegstaand winkelpand. Na 2 jaar is 86% van de ondernemingen nog steeds actief op de betreffende locatie. Landelijke cijfers steken hier schril tegen af met gemiddelde van 30% uitval na het eerste jaar, met horeca (60%) en detailhandel (50%) als negatieve uitschieters (bron: ING).

Bent u op zoek naar een passende bedrijfsruimte, of heeft u deze in de aanbieding?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met de medewerkers van Stichting Streetwise.  Voor de nadere kennismaking met (potentiële) lokale ondernemers zijn in eerste instantie de periode 20 t/m 23 maart en 27 en 29 maart gereserveerd. Stuur voor het maken van een afspraak een mailtje naar info@stichtingstreetwise.nl met daarin de datum die u het beste uitkomt. Streetwise probeert dan op die dag een passsend tijdstip in te plannen. Indien de voorgestelde  datums u niet passen, is het mogelijk om een ander moment af te spreken.

Gemeente Meerssen beveelt de samenwerking van harte aan

Kortom: Stichting Streetwise is al sinds een aantal jaren succesvol in Zuid-Limburg als het gaat om  de aanpak van het ondernemersklimaat in winkelgebieden. De inzet van Streetwise wordt door het gemeentebestuur gefaciliteerd om de winkelgebieden in onze gemeente duurzaam te versterken.

Voor u geen kosten inzet Streetwise

Aan de inzet van Streetwise zijn voor u als (potentiële) plaatselijke ondernemer, vastgoedpartij e.d. geen kosten verbonden. Wij bevelen de samenwerking van startende en zittende ondernemers met Stichting Streetwise dan ook van harte aan.

Vragen?

Bel met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. Of stuur een mailtje naar info@meerssen.nl.