Gemeente Meerssen | Rivierpark Maasvallei

Artikel Rivierpark Maasvallei

Rivierpark MaasvalleiTussen Maastricht en Maasgouw wordt sinds 2008 gewerkt aan het grootste rivierproject in Nederland: het Grensmaasproject. Het Grensmaasproject zorgt voor bescherming tegen hoogwater en zorgt er bovendien voor dat er een prachtig (toeristisch recreatief) natuurgebied ontstaat: RivierPark Maasvallei.

De Maas zorgde er door eeuwen heen al voor dat er een veelzijdig en boeiend landschap ontstond met een wirwar van stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Grind, zand en klei en wisselende waterstanden zorgden voor prachtige fauna en flora langs moeder Maas. Dat is de basis voor het grensoverschrijdende natuurgebied RivierPark Maasvallei. De gemeenten langs de Grensmaas (waaronder Meerssen), Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Provincie Limburg zorgen er nu samen voor dat dit natuurgebied verder ontwikkeld wordt en de toeristische en recreatieve kansen benut worden.

Het RivierPark Maasvallei verbindt bovendien de mooie karakteristieke dorpskernen aan weerzijden van de Maas met elkaar. Dorpen die getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Pak uw fiets, trek uw wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend natuurgebied RivierPark Maasvallei! Kijk voor meer informatie op www.rivierparkmaasvallei.eu.