Gemeente Meerssen | Omgevingswet opnieuw uitgesteld tot 1 januari 2024

Nieuwsbericht Omgevingswet opnieuw uitgesteld tot 1 januari 2024

Gepubliceerd op: 27 januari 2023 12:10

Op donderdag 26 januari 2023 heeft minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bekendgemaakt, dat de invoeringsdatum van de Omgevingswet is uitgesteld tot 1 januari 2024. Eerder genoemde  invoeringsdatums werden niet gehaald vanwege de complexiteit rond de invoering van het landelijke Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Minder regeldruk

De Omgevingswet bundelt een veelheid aan wetten en regels voor onze leefomgeving in één wet. Procedures worden gestroomlijnd. Er komt één digitaal loket waar consumenten en bedrijven kunnen checken welke regels van toepassing zijn en of het aanvragen van een vergunning nodig is. De Omgevingswet en het digitale stelsel vergemakkelijken een integralere besluitvorming met minder regeldruk in de dienstverlening aan consumenten en bedrijven.

Wat betekent de Omgevingswet voor jou?

Binnen de gemeentelijke organisatie is ondanks de eerdere uitstellen hard doorgewerkt om alle organisatorische en technische aanpassingen tijdig op orde te hebben. In de komende maanden lees je op deze website en in de gemeentelijke e-nieuwsbrief Sfeervol Meerssen wat de nieuwe Omgevingswet voor jou betekent. 

Aanmelden gemeentelijke nieuwsbrief