Gemeente Meerssen | Aanpak openbare ruimte Houthemerweg Meerssen

Artikel Aanpak openbare ruimte Houthemerweg Meerssen

Op de Houthemerweg in Meerssen gaan diverse infrastructurele verkeersaanpassingen plaatsvinden. Het project bestaat uit twee gedeelten: het noordelijke deel vanaf de rotonde Herkenberg tot aan de spoorwegovergang en het zuidelijke deel vanaf de gemeentegrens met Valkenburg tot aan de spoorlijn. Met de aanpassingen willen wij de verkeersveiligheid verbeteren. Waar mogelijk doen we dit altijd in combinatie met eventuele onderhoudswerkzaamheden aan de weg en het groen.

Ontwerpen

Er is inmiddels een nieuw schetsontwerp van het 'noordelijke' deel. Dit ontwerp is gepresenteerd tijdens een inloopavond op 29 november. Dit ontwerp wordt verder uitgewerkt:

Het 'zuidelijke' deel waar een schetsontwerp van gemaakt is, is even on-hold gezet:

Verbindingsas Buitengoed Geul & Maas

De gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul Geul hebben samen met de Provincie Limburg een gebiedsvisie opgesteld voor ruimtelijke, economische en maatschappelijke ontwikkeling van het landelijke gebied tussen de drie gemeenten met de naam Buitengoed Geul & Maas. Op basis van de gebiedsvisie worden in dit gebied projecten ontwikkeld door landgoedeigenaren, ondernemers, gemeenten en hun inwoners. Door gezamenlijk inspanning wordt Buitengoed Geul & Maas een economisch sterk gebied, dat inwoners en bezoekers veel te bieden heeft. Inwoners en bezoekers kunnen in Buitengebied Geul & Maas genieten van rust, groen, historie en water. U kunt het Buitengoed te voet en per fiets doorkruisen. Voor dit doel worden tal van wandel- en fietspaden aangelegd.

Vragen?

Neem contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

 

Provincie Limburg

 


In samenwerking met
Buitengoed Geul en Maas logo