Gemeente Meerssen | Nieuwbouw openbare daltonbasisschool De Bundeling opgeschort

Artikel Nieuwbouw openbare daltonbasisschool De Bundeling opgeschort

Het gebouw van openbare daltonbasisschool De Bundeling in Bunde voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Stichting kom Leren klopte daarom een tijd geleden bij de Gemeente Meerssen aan. Het gebouw moet hoognodig worden opgeknapt of vervangen door nieuwbouw. De gemeente is vanuit haar zorgplicht voor de huisvesting van scholen hiermee aan de slag gegaan. De bouw van een nieuw onderkomen, dat na sloop van het huidige schoolgebouw op dezelfde plek moet herrijzen, had in juli moeten beginnnen. Door netcongestie, dit is een 'file' in het stroomnetwerk, kan de geplande nieuwbouwlocatie geen stroomaansluiting krijgen. Enexis heeft de gemeente laten weten dat het niet duidelijk is wanneer het mogelijk is om grootverbruikaansluitingen te realiseren. De bouw van de school is daarmee opgeschort.

Hoe dan verder?

Op dit is nog niet duidelijk wanneer de bouw kan beginnen. De gemeente onderzoekt wat de gevolgen zijn van netcongestie voor alle projecten in de gemeente. 

Informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Kunt u deze pdf-bestanden niet lezen? Neem dan contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.