Gemeente Meerssen | Werkzaamheden rotonde Volderstraat-Herkenberg Meerssen

Nieuwsbericht Werkzaamheden rotonde Volderstraat-Herkenberg Meerssen

Gepubliceerd op: 08 juli 2024 14:05

Gemeente Meerssen gaat binnenkort groot onderhoud uitvoeren aan de rotonde Volderstraat-Herkenberg-Houthemerweg in Meerssen. We gaan de rotonde voorzien van nieuwe verhardingen. We vervangen de goottegel, rotondeblokken en rammelstrook van straatbakstenen (gebakken stenen), omdat deze veel schade hebben. De gebakken stenen vervangen we door een betonverharding. Het asfalt vervangen we niet.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

De huidige verharding van de rotonde is in slechte staat. Dat betekent dat deze niet meer goed vastzit. Dit kan mogelijk leiden tot gevaarlijke situaties of schade aan voertuigen.

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden starten op maandag 15 juli 2024 en duren waarschijnlijk tot en met 19 juli 2024. Deze data zijn afhankelijk van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden. Er wordt gewerkt tussen ongeveer 07.00-17.00 uur.

Welke hinder kan ik verwachten?

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de rotonde grotendeels af voor verkeer. De toegang naar de rotonde vanaf de Volderstraat wordt afgesloten.

De verbinding tussen de Herkenberg en de Houthemerweg blijft wel open. Tijdens werkuren regelen verkeersregelaars het verkeer. Daarbuiten staat er een tijdelijk verkeerslicht. Verkeer naar Valkenburg wordt omgeleid via de Kruisstraat > Herkenberg. Het verkeer naar Meerssen-Centrum wordt omgeleid via de Herkenberg > Parallelweg > Stationsstraat.

Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de fietspaden.

Buslijn 52 rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. De haltes bij Stella Maris en Op de Beukel komen tijdelijk te vervallen. Op de Humcoverstraat (ter hoogte van Op de Beukel) komt een tijdelijke halte.