Gemeente Meerssen | Stand van zaken werkzaamheden Herkenberg-Korte Raarberg

Nieuwsbericht Stand van zaken werkzaamheden Herkenberg-Korte Raarberg

Gepubliceerd op: 12 juli 2019 09:25

Korte Raarberg
Het riool in een deel van de Veeweg, Herkenberg en Korte Raarberg in Meerssen was aan vervanging toe. In februari zijn de werkzaamheden gestart. De uitvoering vindt plaats in fasen. De stand van zaken ...

De Veeweg is helemaal klaar. De riolering aan de Herkenberg is in een vergevorderd stadium. Op het gedeelte vanaf de spoorweg legt de aannemer op dit moment het fietspad opnieuw aan. De riolering in het onderste gedeelte van de Korte Raarberg is vervangen.

Planning Korte Raarberg

Het vervangen van de waterleiding heeft wat vertraging opgelopen. Hierdoor heeft ook de aanleg van de bestrating in het gedeelte Korte Raarberg tussen de Volderstraat en kruising met het Synagogeplantsoen vertraging opgelopen. Eind volgende week is de gasleiding vervangen t/m huisnummer 29 (aannemer Hurkmans). Voor de bouwvakvakantie wordt de gehele Korte Raarberg goed begaanbaar gemaakt. Dit wordt gedaan door tijdelijk asfalt aan te brengen in het deel dat nu opgebroken is. Dit is dus niet de definitieve situatie. Dit asfalt wordt aangebracht op woensdag 17 juli 2019. Op deze dag zijn de woningen en de opritten niet per auto bereikbaar. Te voet en per fiets zijn de woningen zeer beperkt bereikbaar.

Herkenberg - Korte Raarberg
Planning Herkenberg

Langs de Herkenberg wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd. Voor het aanbrengen van deze riolering hebben we de Herkenberg helemaal afgesloten. Alle verkeer wordt omgeleid. Bewoners van de Herkenberg kunnen via de Gansbaan de woning bereiken. Tot de bouwvak wordt het laatste gedeelte van de riolering aangebracht onder het fietspad. Zoals het er nu naar uitziet is het fietspad klaar voor de bouwvak. De omleiding voor de fietsers blijft tot de bouwvak nog behouden. De rijbaan en het fietspad zijn tijdens de bouwvak beschikbaar.

Op de afbeelding is aangegeven waar en wanneer er gewerkt wordt t/m de bouwvak.
Blauw kader: werkzaamheden Kurvers en NUTS-aannemers t/m week 29 (t/m 19 juli, 17.00 uur)
Paars kader: werkzaamheden Kurvers t/m week 29 (t/m 19 juli, 17.00 uur). De bus wordt omgeleid. De weg is wel beschikbaar voor hulpdiensten.

Na de bouwvak

Na de bouwvak gaat de aannemer verder met het vervangen van de gasleiding op de Korte Raarberg.  Dit gebeurt in vakken van ongeveer 150 meter (groene kader). Het vervangen van de gehele leiding gaat nog ongeveer 4 weken duren.

Korte Raarberg

Na de bouwvak wordt ook de parkeerplaats aan de Herkenberg aangepakt. Hier staan nu de keten van de aannemers (rode kader). Ook wordt een regenwaterriolering aangebracht en de parkeerplaats krijgt een nieuwe inrichting. Om de riolering aan te brengen wordt de Herkenberg weer afgesloten voor doorgaand verkeer. De verbinding van de Vauwerhof met de Herkenberg is dan ook niet beschikbaar.

Herkenberg

Informatie

Gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.