Gemeente Meerssen | Werkzaamheden aan de snelfietsroute in Meerssen afgerond

Nieuwsbericht Werkzaamheden aan de snelfietsroute in Meerssen afgerond

Gepubliceerd op: 05 augustus 2022 09:05

Nederland is een fietsland. Toch nemen mensen nog altijd de auto om naar het werk te gaan. Ook als de afstand kort is. Met verkeersopstoppingen, files en stress tot gevolg. De gemeente Meerssen investeert daarom in betere en veiligere fietspaden. Dit gebeurt o.a. door deelname aan het project Snelfietsroute Sittard-Maastricht: een comfortabele fietsroute met weinig obstakels tussen Sittard, Geleen, Beek, Meerssen en Maastricht. 

Snelfietsroute - wethouder Bjorn Molling

Tracé Meerssen

De snelfietsroute door Meerssen loopt vanaf de Vliegveldweg via het knooppunt Hoolhuis en de Maastrichterweg naar Kruisdonk, Mariënwaard, de Meerssenerweg en de Viaductweg in Maastricht-Noord. Vanaf 28 maart heeft aannemer Besix Infra aan het tracé tussen Meerssen en Maastricht gewerkt. Op 5 augustus 2022 zijn de laatste werkzaamheden afgerond. Fietsers kunnen nu weer in beide richtingen van de (nu snel-) fietsroute door Meerssen gebruik maken. Over een traject van drie kilometer zijn de fietspaden verbreed en voorzien van rood asfalt. Ook zijn de oversteekplaatsen verbeterd en zijn er minder scherpe bochten. 

Doorfietsroute

Bekijk het filmpje

Wethouder Bjorn Molling: "Ik ben blij met de nieuwe snelfietsroute, die ik liever de 'ik-pak-sneller-de-fiets-route' noem. Of je nu op een gewone fiets of op een e-bike rijdt: op een snelfietsroute kun je beter doorfietsen. En het zou fijn zijn als ook werkgevers de snelfietsroute omarmen en hun medewerkers stimuleren om er meer gebruik van te maken. Want fietsen is beter voor het milieu én gezond!"  

Samenwerking

Het project Snelfietsroute is een samenwerking tussen de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Meerssen, Maastricht en de Provincie Limburg. Het tracé tussen Meerssen en Beek loopt parallel aan de autosnelweg A2 en werd al in 2018 aangelegd. Maastricht gaat in 2023 het laatste stuk van de route aanleggen tot in hartje Maastricht. Ook de Fietserbond is voorstander van snelfietsroutes, omdat het regionale fietsverkeer hierdoor een flinke stimulans krijgt.