Gemeente Meerssen | Vacature Kwaliteitsmedewerker Sociaal Team (1 fte)

Nieuwsbericht Vacature Kwaliteitsmedewerker Sociaal Team (1 fte)

Gepubliceerd op: 01 september 2023 08:30

Ongetitelde afbeelding, 31-08-2023 14:16:12
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een:

Kwaliteitsmedewerker Sociaal Team (1 fte)


Wat ga je doen?

In het kader van een nog betere dienstverlening aan de inwoners van de gemeente Meerssen is kwaliteitsverbetering een constant terugkerend item. De samenleving verandert continu en dat vraagt ook van medewerkers de capaciteiten om in verandering te blijven.

Het Sociaal Team is onderdeel van de afdeling Samenleving. Binnen deze afdeling zijn experts werkzaam op verschillende beleidsvelden (WMO, Participatie, Welzijn & Zorg en Jeugd & Onderwijs).

Als kwaliteitsmedewerker Sociaal Team ga je helpen de kwaliteit van het team te verhogen. Je brengt daarvoor een brede blik mee op de ontwikkelingen in alle aspecten van het werkveld. Als kwaliteitsmedewerker zorg jij voor de verbinding tussen beleid en uitvoering En ben je een zeer belangrijke spil tussen administratie, consulenten, financiën en de intern controller. Je houdt van het halen van resultaten en vindt wisselende werkdruk geen probleem.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • (Door)ontwikkelen en beheersen van werkprocessen en dienstverlening.
 • Ondersteunen van consulenten bij het opstellen van ondersteuningsplannen en het stellen van indicaties.
 • Toetsen van Jeugd- en Wmo-rapportages.
 • Nemen van besluiten op grond van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning.
 • Bieden van ondersteuning richting beleid en het vertalen richting de uitvoering.
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt, advies- en vraagbaak voor consulenten.
 • Begeleiden van bezwaar- en beroepsprocedures.

Dit ben jij

In deze functie ben jij een belangrijke spil binnen het team en in de samenwerking met andere interne en externe betrokkenen. Communicatie is dan ook jouw kracht, zowel mondeling als schriftelijk, en gaat op een transparante, directe maar tactvolle wijze. Je weet met jouw kennis, ervaring en persoonlijkheid een verschil te maken. Je weet een goede belangenafweging te maken en durft snel, soms lastige, beslissingen te nemen. Hierbij onderscheid je hoofdzaken van bijzaken en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Tot slot heb je inzicht in de maatschappelijke en sociale ontwikkelingen.

Je hebt...

 • minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • kennis en ervaring met het sociaal domein binnen een gemeente.
 • ervaring als Kwaliteitsmedewerker Jeugd en/of Wmo binnen een gemeente is een pré.
 • financiële en juridische affiniteit.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. In deze functie kom je te werken binnen het sociaal team van de afdeling Samenleving. Het sociaal team houdt zich bezig met de taakvelden Wmo en jeugd en bestaat uit Wmo-consulenten, jeugdconsulenten, kwaliteitsmedewerkers en de backoffice (in totaal ongeveer 17 medewerkers).

Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/WEoCw8Dc26k

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 5.009,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 2 januari 2023). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw): https://www.meerssen.nl/vacatures/onze_arbeidsvoorwaarden/

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 15 september a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek op 25 of 26 september a.s.?

 1. Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 2. Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Deze staat vooralsnog gepland op 03 oktober a.s.
 3. Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marjolein Wattel (Teamleider Sociaal Team) via 06-46601690. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (recruiter) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op deze website.