Gemeente Meerssen | Vacature Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra (1,0 fte)

Nieuwsbericht Vacature Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra (1,0 fte)

Gepubliceerd op: 30 juni 2022 11:15

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra (1,0 fte)


Ontwikkelen, opstellen en implementeren van beleid en beheersplannen omtrent wegen en infra.

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, opstellen en implementeren van het beleid op het gebied van wegen, openbare verlichting, gladheidbestrijding en civiele kunstwerken. Tevens stel je beheerplannen op voor deze onderwerpen en zorg je voor een evaluatie hiervan. Je werkt hierbij nauw samen met je collega's op het gebied van verkeer, groen en waterbeheer.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Je draagt verantwoording, ook budgettair gezien voor de uitvoering eerdergenoemde beleids- en beheerstukken in de breedste zin van het woord.
 • Adviseren, zowel binnen als buiten projectteamverband, over beheer- en onderhoudsaspecten op het gebied van wegen, openbare verlichting en civiele kunstwerken.
 • Zorgdragen voor het aanbesteden, opdracht verstrekken, uitvoeren en bewaken van de voortgang van alle werkzaamheden en projecten voortkomend uit de eerder genoemde beheerplannen.
 • Onderhouden van contacten met portefeuillehouders, bewoners, bedrijven en andere belangenorganisaties en organiseert daarvoor indien nodig inloop- en informatieavonden.
 • Adviseren van portefeuillehouders en fungeren als intern en extern aanspreekpunt.
 • Afhandelen, onderzoeken en adviseren omtrent vragen en meldingen op het gebied van Wegen en Infra, in samenwerking met de medewerker wegen en infra.
 • Fungeren als aanspreekpunt en coördinator omtrent werkzaamheden nutsbedrijven en voor externe partijen zoals Arriva, Rijkswaterstaat, Provincie en overige overheidsinstantie.
 • Input leveren voor de planning-en-control cyclus.

Tevens ben je coördinator gladheidbestrijding en draai je gedurende de winterperiode met meerdere collega´s bij toerbeurt wachtdienst. Hier staat een vergoeding conform de Cao Gemeenten tegenover. Gemiddeld heb je in de periode november-april ca. 9 weken wachtdienst.

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. Als Beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra werk je binnen de afdeling Ruimte. Deze afdeling bestaat uit diverse clusters en jij zal deel uitmaken van de cluster Openbare Werken.

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw functie krijg je alle support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

Dit ben jij:

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met bij voorkeur een aantal jaren ervaring op het gebied van beleid en beheer openbare ruimte.
 • Zoals beschreven fungeer je als aanspreekpunt voor diverse partijen en heb je een adviserende en coördinerende rol. Het is daarom in deze functie van belang dat je over communicatieve vaardigheden beschikt, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je houdt van een bepaalde mate van hectiek. Het werk is namelijk vaak ad hoc. Dat betekent dat je snel moet kunnen schakelen en overzicht weet te bewaren. Daarbij toon je zelfinitiatief, durf je verantwoordelijkheid te nemen en ben je stressbestendig. Tevens ben je pragmatisch en resultaatgericht.
 • Het werken binnen een gemeente vraagt tot slot om een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.671,-- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met proeftijd van 1 maand. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Invulling qua uren: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.
 • Hybride werken: ook na de Corona-crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Het beleid hiervoor is momenteel nog in ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Heb jij interesse in deze functie? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV online via www.igom.nl in te dienen. Voor deze vacature geldt geen concrete sluitingsdatum, maar de vacature blijft open staan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

De sollicitatieprocedure ziet er verder als volgt uit:

 • Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 • Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet of referenties opgevraagd.
 • Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media).

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Frans Crijns (afdelingshoofd Ruimte) via 06-53237650. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via 06-46597963 terecht.

Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl