Gemeente Meerssen | Uitnodiging burgers Bunde realiseren bloemenweide en voorjaarsbloeiers

Nieuwsbericht Uitnodiging burgers Bunde realiseren bloemenweide en voorjaarsbloeiers

Gepubliceerd op: 06 oktober 2023 09:50

zaai en plantactie Bunde
Wegens het grote succes van de plantactie afgelopen voorjaar vindt er op zondag 22 oktober een vervolgactie plaats: zaaien en planten samen met initiatief Meer Biodiversiteit Bunde-Oost langs de Kloosterweg en de Pr. Margrietlaan in Bunde.

In overleg met gemeente Meerssen heeft bovengenoemde werkgroep een voorstel ingediend voor het omvormen van enkele stukken openbaar groen naar ecologisch waardevolle elementen zoals een bloemenweide en voorjaarsbollen in bestaand gazon. Start om 10:00 op de T-splitsing Pr. Margrietlaan en Kon. Julianalaan. Koffie en vlaai worden verzorgd en de plantactie wordt afgerond om 13:00 met een gratis laagstam fruitboom of fruitstruik voor elke deelnemer van deze actie! Aanmelden via onderstaande e-mail adres.

Er worden voorjaarsbollen aangeplant in stroken bestaand gazon in de Pr. Margrietlaan. Deze natuurlijke bollen vermeerderen zich langzaam waardoor er meer bloemen verschijnen. Daarnaast wordt er een inheems mengsel van éénjarige en meerjarige wilde bloemen en planten ingezaaid langs de Kloosterweg voor een bloemrijk grasland. Deze acties zorgen voor meer bloesem wat goed is voor insecten zoals wilde bijen en een aangename beleving. Door extensief beheer van het bloemrijk grasland kunnen plantensoorten zich vermeerderen en creëert leefomgeving voor insecten.

Doe mee zondag 22 oktober en ontvang een gratis boom of struik! Meld je aan door een mail te sturen naar mark.franck@cnme.nl