Nieuwsbericht Start van de 100-100-100 challenge in gemeente Meerssen
Samen hebben wij als gemeente een doel: minder afval, meer hergebruiken. Om dit doel te behalen maken we huishoudens in gemeente Meerssen bewuster van hun afvalproductie. Dit brengen we in de praktijk door de 100-100-100 uitdaging aan te gaan. 100 dagen lang 100% afvalvrij leven.
Vanavond, dinsdag 10 oktober op de Dag van de Duurzaamheid, klinkt het startsein voor de deelnemers en gaan de 100 dagen in.
Wil je nog meedoen aan de online startbijeenkomst?
Dan ben je van harte welkom vanavond om 19.00 uur. Stuur een e-mail naar communicatie@meerssen.nl en dan ontvang je een Teams-link om aan te sluiten.
Iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, kan zich via de website www.meerssen.100-100-100.nl, inschrijven.
Het platform wordt een podium voor ervaringen, tips, foto's en blogs. Dit is openbaar en toegankelijk voor iedereen, zelfs voor inwoners die niet meedoen aan de challenge. Iedereen kan dus meekijken en de uitdaging, inclusief de wekelijkse opdrachten, volgen en uitvoeren.
Na afloop van de challenge wordt een slotbijeenkomst georganiseerd om alle behaalde resultaten en ervaringen te delen. Dit is het moment om successen en inzichten met elkaar te delen en de challenge op een 'afvalvrije' en feestelijke manier af te sluiten.
Waarom zou je meedoen?
Door deel te nemen aan deze challenge, ontdek je hoe kleine veranderingen in je dagelijks leven een aanzienlijke impact kunnen hebben. Je krijgt de kans om je ecologische voetafdruk te verkleinen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Bovendien biedt deze uitdaging je de gelegenheid om samen met andere inwoners van gemeente Meerssen meer te leren over afvalvrij leven. Deelname aan de challenge is gratis, de ervaring is daarentegen onbetaalbaar.
Vragen over het project?
Meer informatie over 100-100-100 lees je op www.meerssen.100-100-100.nl
Wat betekent afvalvrij Leven?
Afvalvrij leven houdt in dat je geen tot zo min mogelijk afval produceert. Zo beperk je het gebruik van voorverpakte voedingsmiddelen en scheid én hergebruik je zorgvuldig de verpakkingen zoals glas, papier, plastic, metaal (PMD), groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en restafval. Zo verklein je je ecologische voetafdruk.