Gemeente Meerssen | Programma MEERVITAAL - Jeugd in Actie van start

Nieuwsbericht Programma MEERVITAAL - Jeugd in Actie van start

Gepubliceerd op: 24 november 2023 11:55

Meer Vitaal
Afgelopen week ging het programma MEERVITAAL - Jeugd in Actie van start. Meer dan 1200 Meerssense basisschoolkinderen ontvingen het Jeugd in Actie boekje met zo'n 30 verschillende kennismakingslessen in onze gemeente. De eerste boekjes werden in ontvangst genomen door de kinderen van groep 6/7 van basisschool de Lindegaerd in Rothem. Wethouder Smeets was hierbij aanwezig om te vertellen over het programma Jeugd in Actie en de eerste boekjes persoonlijk te overhandigen.

Over het programma

"Met MEERVITAAL - Jeugd in actie kunnen alle basisschoolkinderen voortaan op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten in onze gemeente Meerssen" aldus wethouder Smeets.
"Daarnaast biedt het programma passende oplossingen om kinderen een activiteit te laten vinden die écht bij ze past. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert hen om structureel aan de activiteiten deel te nemen." Aanbieders die momenteel nog niet op het platform staan kunnen zich nog altijd aanmelden via www.meer-vitaal.nl.

Jeugd in Actie digitaal

Naast het boekje is er ook een digitale versie van het MEERVITAAL Jeugd in Actie programma. Dit is via de deze link te raadplegen.

MEERVITAAL

Jeugd in Actie is een initiatief van MEERVITAAL. Op MEERVITAAL vind je verenigingen en clubs die allerlei activiteiten aanbieden om mensen samen te brengen en lichamelijk of psychisch in beweging te krijgen. Dit kan samen sporten zijn maar ook samen naar een workshop gaan.