Gemeente Meerssen | Pride in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Pride in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 13 juni 2024 10:05

Regenboogvlag
De hele maand juni staat in het teken van pride. Overal zie je regenboogvlaggen en worden er evenementen georganiseerd. Ook bij het gemeentehuis in Meerssen wappert de regenboogvlag. Gelijkheid en inclusie van iedereen is namelijk ook in onze gemeente belangrijk.

Feest én aandacht

Pride is een feest dat gevierd wordt door mensen over de hele wereld. Het is een moment waarop mensen laten zien dat ze trots zijn op wie ze zijn, ongeacht tot wie ze zich aangetrokken voelen. Maar pride is meer dan een festiviteit. Het is een krachtig symbool van inclusie, diversiteit en gelijkheid. Het biedt de gelegenheid om stil te staan bij de strijd voor gelijke rechten en de vooruitgang die door de jaren heen is geboekt.

Een gemeente voor iedereen

In de gemeente Meerssen is er plek voor iedereen. Ongeacht je seksuele voorkeur. We willen een gemeente zijn waar alle inwoners en bezoekers kunnen meedoen. Wethouder van inclusie, Inge Smeets: "De regenboogvlag staat voor de vele verschillen tussen mensen. Tijdens Pride-maand staan we daar extra bij stil, maar wat mij betreft is inclusie iets waar we ons elke dag voor mogen inzetten."

Inclusie

Pride vindt zijn oorsprong in protesten tegen discriminatie en geweld gericht tegen de LHBTQIA+ gemeenschap. Hoewel we veel hebben bereikt, is er nog steeds werk aan de winkel. Smeets: "Discriminatie en intolerantie zijn helaas nog steeds aanwezig in onze samenleving. Laten we de regenboogvlag niet alleen zien als een symbool tijdens de Pride-maand, maar als een blijvende herinnering aan onze toewijding aan inclusie."