Gemeente Meerssen | Per 10 december 2023 nieuwe OV-dienstregeling buurtbus Göäl

Nieuwsbericht Per 10 december 2023 nieuwe OV-dienstregeling buurtbus Göäl

Gepubliceerd op: 08 december 2023 10:15

buurtbus Geulle

Bericht van buurtbus Geulle:

Voor buurtbus 797: Meerssen – Bunde – Geulle – Beek/Elsloo v.v. zijn er overigens geen wijzigingen.

OV-Lijntaxi

Bij Buurtbus Gäöl is het aantal reizigers op het niveau van vóór corona. Zijn er dan geen wijzigingen op onze lijn? Helaas wel. Er is geen OV-Lijntaxi meer in de avond en op zondag.
Lijn 797 kende als een van de laatste buurtbussen nog een aanvullende OV-Lijntaxi in de avond en op zondag. Uit de reserveringen bleek dat de avondritten (ma-vr) geen één keer zijn gereserveerd in de periode januari t/m april 2023 en is daarna gestopt. Voor het weekend gold dat slechts 4% van het totale aanbod is gereserveerd in dezelfde periode. In lijn met alle andere Buurtbuslijnen in Limburg wordt daarom de OV-Lijntaxi niet meer aangeboden in de avond en op zondag.

Lijn 795

Zusterbuurtbus Beek, lijn 795, rijdt al enige tijd volgens een beperkte dienstregeling vanwege een tekort aan beschikbare vrijwilligers. Gelet op de afnemende reizigersvraag en de beschikbaarheid aan vrijwilligers heeft Arriva in samenspraak met die Buurtbusvereniging, de gemeente Beek en de provincie besloten om deze lijn te beëindigen vanaf de nieuwe dienstregeling. Ons aanbod om deze lijn over te nemen is afgewezen. De OV-verbinding Beek – Geverik – Kelmond – Genhout – Spaubeek is daarmee na 10 december verdwenen. Jammer!

Bestuur en chauffeurs van buurtbus GÄÖL e.o. wenst haar reizigers een fijne Kerst en mooie jaarwisseling. Ook volgend jaar verheugen de chauffeurs zich erop om u te mogen vervoeren. Heeft u vragen? Onze dienstdoende chauffeur is te bereiken op 06-29 35 45 29.