Gemeente Meerssen | Oudervereniging bs de Lindegaerd organiseert Kerstwandeling samen met Rothemse verenigingen

Nieuwsbericht Oudervereniging bs de Lindegaerd organiseert Kerstwandeling samen met Rothemse verenigingen

Gepubliceerd op: 14 december 2022 15:50

De oudervereniging van basisschool de Lindegaerd organiseert op 22 december wederom een Kerstwandeling voor de leerlingen van de school en hun ouders. Verschil met voorgaande keren is dat niet alleen opa's en oma's en andere familieleden zijn uitgenodigd, maar ook de inwoners van Rothem en Weert. Op deze wijze wil de oudervereniging zoveel mogelijk mensen in het dorp betrekken bij deze activiteit die een bijdrage wil leveren aan de beleving van het Kerstfeest. Daarnaast heeft de oudervereniging de Rothemse verenigingen gevraagd hun medewerking te verlenen aan deze wandeling. Rothems Harmonie, Stichting Cultuur Rothem , RVU, Kerstcomité Rothem en Buurtvereniging Klinkenberg hebben aangeboden om op een aantal plekken in het dorp een bijdrage te leveren aan de kerstsfeer van de wandeling.

Programma van de Kerstwandeling

De deelnemers aan de Kerstwandeling worden tussen 18.15u en 18.30u verwacht op het Pastoor Geelenplein. Na een woord van welkom door de oudervereniging wordt het licht van de kerstboom ontstoken en wandelen de deelnemers op eigen gelegenheid via hun eigen route door het dorp. Daarbij zullen zij op een plekken 'verrast' worden door de medewerkende Rothemse verenigingen. Het is de bedoeling dat de deelnemers op hun wandeling daarvoor de volgende plekken zullen aandoen:

  • Binnenplaats van appartementencomplex de Gapert. Daar speelt een ensemble van Rothems Harmonie kerstliederen.
  • Een ander ensemble van Rothems Harmonie zal op de Klinkenberg onder het afdak tussen de huisnummers 139 en 141 kerstliedjes spelen.
  • In de speeltuin aan de Klinkenberg ontvangen de deelnemers een beker warme chocomel met speculaas en brengt een groepje zangers kerstliederen ten gehore. Buurtvereniging de Klinkenberg zorgt op deze plek voor het uitdelen van de traktatie.
  • Stichting Cultuur Rothem ( SCR ) nodigt alle kinderen uit een wens op een kerstbal te schrijven en deze in de grote kerstboom te hangen. SCR zal bekijken welke wens (en) zij in vervulling kunnen doen gaan. Deze activiteit vindt plaats op het Pastoor Geelenplein.
  • Het Kerstcomité Rothem zal zorgdragen dat de Kerstman niet ontbreekt op deze avond.

De Kerstwandeling eindigt op de speelplaats van de bassischool. Daar is de mogelijkheid voor een gezellige afsluiting en tegen een kleine vergoeding een kop koffie met een wafel te nuttigen. Of een glaasje glühwein te drinken. Tevens kunnen de ouders hier de wafels afhalen die zij besteld hebben bij de actie van de oudervereniging . Bij (extreem) slechte weersomstandigheden zal de Kerstwandeling niet doorgaan, maar zal een aantal activiteiten van de wandeling plaatsvinden op het veld en in de kantine van vv RVU.

Aan de inwoners van Rothem wordt gevraagd of het mogelijk is hun tuin en huis te versieren met verlichting, fakkels en kribjes en op deze wijze een bijdrage te leveren aan de Kerstsfeer van deze wandeling.

De oudervereniging hoopt dat veel inwoners van de gemeenschap Rothem/Weert aan deze wandeling zullen deelnemen en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan de beleving van het naderend Kerstfeest. Met dank aan de deelnemers, meewerkende verenigingen en de inwoners van Rothem.