Gemeente Meerssen | Ontwerpvoorstellen begraafplaatsen Bunde en Meerssen gepresenteerd

Nieuwsbericht Ontwerpvoorstellen begraafplaatsen Bunde en Meerssen gepresenteerd

Gepubliceerd op: 13 oktober 2023 13:15

Begraafplaats
Tijdens twee informatieavonden afgelopen week over de te vernieuwen begraafplaatsen in Meerssen en Bunde, werden ontwerpvoorstellen aan onze inwoners gepresenteerd. De aanwezigen zijn positief over het gegeven dat er iets gaat gebeuren op de begraafplaatsen. Er zijn ook zorgen geuit over het onderhoudsniveau op de huidige begraafplaatsen. In de nieuwe plannen worden ook voorstellen gedaan om nieuwe elementen op de begraafplaatsen toe te voegen, waaronder herdenkingsbomen in Meerssen, een urnentuin en een kunstwerk met herdenkingsplaatjes in Bunde.

De gemeentelijke begraafplaatsen in Meerssen krijgen een opknapbeurt om te voldoen aan de wensen van de inwoners en de eisen van deze tijd. De gemeenteraad heeft onlangs geld vrijgemaakt voor een toekomstbestendige herinrichting en verbeterd onderhoud van de begraafplaatsen. Vanaf het najaar van 2024 zal de herinrichting van de begraafplaatsen beginnen. Dit doen we stap voor stap.

De gemeente heeft actief geluisterd naar de feedback van haar inwoners door middel van eerdere inloopavonden in Bunde en Meerssen, evenals een (digitale) enquête. Op basis van deze waardevolle input zijn de ontwerpvoorstellen ontwikkeld voor de begraafplaatsen in Bunde en Meerssen. Deze zijn gemaakt door het bureau Studio BKL uit onze eigen gemeente.

Bent u benieuwd naar de presentatie, inclusief herinrichtingsvoorstellen? Klik dan hier:
Ontwerp begraafplaats Bunde
Ontwerp begraafplaats Meerssen