Gemeente Meerssen | Indrukwekkende benefietavond Omroep Max voor getroffenen overstromingsramp Limburg

Nieuwsbericht Indrukwekkende benefietavond Omroep Max voor getroffenen overstromingsramp Limburg

Gepubliceerd op: 20 augustus 2021 11:45

Max voor Limburg - foto uitzending
Op woensdag 18 augustus 2021 organiseerde Omroep Max de nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg. In drie speciale uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, werd geld ingezameld voor inwoners die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen, en vooral de mensen die bijzonder kwetsbaar zijn. Tijdens de uitzendingen vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg aan de Geul kwamen getroffen inwoners en ondernemers en hun burgemeesters aan het woord. De verhalen waren bijzonder indrukwekkend. 

Rouwproces 

In de gemeente Meerssen zijn honderden mensen en diverse bedrijven door de overstromingsramp getroffenen. Het schadebedrag ligt rond 100 miljoen euro. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz benadrukte het rouwproces dat mensen in deze situatie als het ware doorlopen: "Ik merk nu de emotionele moeheid, de radeloosheid, mensen die de motoren van de droogmachines niet meer kunnen horen." 

Twee miljoen euro

Bekende Limburgers zoals André Rieu, Toine Huis en Chantal Janzen kwamen aan het woord. Rowwen Hèze, Beppie Kraft, de Mastreechter Staar en the Voice Kids-winnares Emma Kok verzorgden de muzikale omlijsting. Ook waren er bijdragen van Huub Stapel, Lilianne Ploumen en André van Duin. Later op de avond maakte Max-oprichter Jan Slagter in het programma Op1 bekend, dat de voorlopige eindstand van de inzamelingsactie 2.035.553 euro bedroeg. Geld doneren was nog mogelijk tot en met 19 augustus. 

Lees hier het laatste nieuws over de wateroverlast