Gemeente Meerssen | Goed nieuws voor starters op de woningmarkt in Meerssen!

Nieuwsbericht Goed nieuws voor starters op de woningmarkt in Meerssen!

Gepubliceerd op: 05 februari 2024 14:25

Starterslening
Vanaf vandaag is er weer geld beschikbaar voor het aanvragen van een Starterslening. Deze lening, aangeboden door de gemeente Meerssen, biedt jou als starter de mogelijkheid om het verschil te overbruggen tussen de koopsom van jouw eerste koopwoning en het maximale bedrag dat je bij de bank kunt lenen.

De Starterslening is bedoeld om de drempel naar een eigen woning te verlagen en jou als starter een steuntje in de rug te geven bij het betreden van de woningmarkt.

Enkele belangrijke voorwaarden voor het aanvragen van een Starterslening zijn:

  • Het betreft jouw eerste koopwoning in de gemeente Meerssen.
  • De maximale koopsom (inclusief verbouwing) bedraagt € 280.000,-.
  • Het maximale leenbedrag voor een Starterslening is € 56.000,-.

Het aanvragen van een Starterslening verloopt in enkele stappen:

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een Starterslening? Doe dan de check op onze website: Vul het voor-check formulier in. Hiervoor heb je je DigiD nodig: Voor-check aanvraag Starterslening;

- De gemeente toetst of je in aanmerking komt voor de Starterslening en informeert je over deze toets via een toe- dan wel afwijzingsbrief;
- Met een toewijzingsbrief kun je vervolgens een aanvraag indienen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn): Starterslening aanvragen bij SVn).

We zijn verheugd om jou als starter in Meerssen deze mogelijkheid te bieden en je te helpen bij het verwezenlijken van jouw woondromen.